Kamala Harris alelnökjelöltjének családja nyíltan Donald Trumpot támogatja

2024. szeptember 04. 20:04

Testvére szerint Tim Walz nem az a fajta karakter, akit szeretnél, hogy a jövődről döntsön.

2024. szeptember 04. 20:04

Nyitókép: X

Egy új, a közösségi médiában terjedő fotó tanúsága szerint Tim Walz minnesotai kormányzó, demokrata alelnökjelölt családjának több tagja nyíltan támogatja politikai riválisát, Donald Trump volt elnököt. A képen Walz nyolc rokona látható „Walz for Trump” pólóban, és egy „Trump 2024 - Vegyük vissza Amerikát” zászló előtt pózolnak – írja a Newsweek.

A fényképet eredetileg a család egyik barátja osztotta meg, de jelentős teret nyert, miután Charles W. Herbster, egy korábbi nebraskai kormányzójelölt és Trump közeli szövetségese közzétette. A volt elnök később újra megosztotta a képet a TruthSocial profilján, felerősítve annak hatósugarát. Herbster szerint a képen látható személyek nagyapai ágon rokonságban állnak Tim Walz alelnökjelölttel. Ez a családi kapcsolat nagy figyelmet keltett, különösen annak fényében, hogy Walz a demokrata elnökjelölt, Kamala Harris alelnökjelöltje.

„Nem az a fajta karakter, akit szeretnél, hogy a jövődről döntsön” 

Nem ez az első eset, hogy a Walz családon belüli politikai nézeteltérések napvilágra kerülnek. Az év elején Jeff Walz, Tim Walz idősebb testvére nyilvánosan elhatárolódott testvére politikai álláspontjától. Egy 2023 márciusában közzétett Facebook-bejegyzés-sorozatban Jeff Walz világossá tette, hogy „100%-ban ellenzi” bátyja nézeteit, sőt, odáig ment, hogy megkérdőjelezte alkalmasságát a közhivatalra. „Nem az a fajta karakter, akit szeretnél, hogy a jövődről döntsön” – írta Jeff Walz az egyik bejegyzésben.

Jeff Walz azonban azóta tisztázta, hogy nem a választók befolyásolása volt a szándéka, hanem egyszerűen csak személyes egyet nem értését akarta kifejezni testvére politikájával. 

Csak azt akartam elérni, hogy a barátaim tudják, nem osztom ugyanazokat a nézeteket” 

mondta Jeff Walz a NewsNationnek egy későbbi interjúban. Jeff Walz csalódottságát fejezte ki amiatt is, hogy nem értesült bátyja alelnöki választásáról, amíg az nem vált ismertté. Elismerte, hogy a testvérek évek óta nem beszéltek egymással. Annak ellenére, hogy Trump támogatói egyre nagyobb nyomást gyakorolnak rá, hogy nyilvánosan támogassa a volt elnököt, Jeff Walz eddig tartózkodott attól, hogy hivatalos támogató nyilatkozatot tegyen. 

 

 

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 05. 18:28
Hiába…Kamala simán leveri a bohóc-pojácát..😉
gyaloggos
2024. szeptember 05. 14:28
lacika-985! A TÉNYEK kevéért: A MINAP 200 volt , ismert republikánus politikus biztatta arra a választókat, hogy KAMALA HARRIS -re szavazzanak, mert TRUMP elnöksége az USA demokráciájának végét jelentené! SZÓVAL megy ez ODA is, meg vissza is!
Reszelő Aladár
2024. szeptember 05. 09:34
Egy 60 éves fehér fószer hogy a francba lesz ultraprogresszív-liberális ikon? Ja tudom, ugyanúgy ahogy a 81 éves Joe Biden.
lacika-985
2024. szeptember 05. 06:40
Ezek a megnyilvánulások előre vetitik milyen jövő várna ránk ha ezek a paraziták kormányon maradnak . Ha még a családtagok is ellenzik akkor Isten óvjon meg minket ezektől .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!