Félelmetes robbanás Oroszországban: mindenkit váratlanul ért

2024. szeptember 22. 15:27

Csupán egy kráter maradt a fegyverből.

2024. szeptember 22. 15:27
This grab made from a handout video footage released by the Russian Defence Ministry on April 20, 2022 shows the launching of the Sarmat intercontinental ballistic missile at Plesetsk testing field, Russia. Russian President said that Russia has successfully tested the Sarmat intercontinental ballistic missile, saying the next-generation capable of carrying nuclear charges will make Kremlin's enemies "think twice."

A nyitókép illusztráció. Fotó: Handout / Russian Defence Ministry / AFP

Az RBK–Ukraine a Defense Express és OSINT elemzők kutatásaira hivatkozva beszámolt egy meglehetősen kemény incidensről – szúrta ki a Magyar Nemzet.

Szeptember 21-én ukrán katonák állítólag megtámadták az orosz 23-as GRÁU arzenált Tveri területen és a Tihoreci arzenált Krasznodari környékén. Az interneten az a hír terjedt el, hogy az ukrán csapatok megsemmisítettek egy orosz RS–28 Sátán vagy Szarmat interkontinentális rakétát, ám az orosz vezérkar ezt nem erősítette meg.

Szeptember 22-én azonban elemzők közzétettek műholdfelvételeket, amelyek arra utalnak, hogy egy RS–28 rakéta tényleg felrobbant Oroszországban.

Az esemény azonban nem kapcsolódik a korábbi nap támadásaihoz.

A robbanás egy silóból történt kilövés közben következett be, és óriási detonációt okozott, csupán egy krátert hagyva a kilövőhely helyén. A Defense Express szerint egy ilyen rakéta sikertelen tesztindítása katasztrófának minősül. A Magyar Nemzet megjegyezte ennek kapcsán, hogy az utolsó hasonló eset 1960 októberében történt a Bajkonur űrközpontban, az R–16 interkontinentális ballisztikus rakéta első tesztindításánál.

A Szarmat rakéta jellemzői

A lap bemutatta, hogy a Szarmat egy ötödik generációs, nehéz interkontinentális ballisztikus rakétával felszerelt, silóból indítható katonai rakétakomplexum.

Oroszország 2022 tavaszán jelentette be a rakéta sikeres tesztindítását, és még abban az évben állítólag szolgálatba is helyezték.

A folyékony hajtóanyagú rakéta 18 000 kilométeres hatótávolságú, több mint 208 tonna induló tömegű, 35,3 méter hosszú és három méter az átmérője. Képes akár tíz tonna hasznos terhet különféle robbanófej-kombinációkban szállítani.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. szeptember 22. 17:12
egy olyan valasz van ami megfelel a melysegi tamadasnak: lebombazni a lengyel es roman reptereket ahonnan mennek a naciknak az F16osok erre persze a lengyelek es a romanok majd belepnek es lesz uj hus zsele daralojaba
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2
2024. szeptember 22. 17:10
nepszava.hu/3191734_space-x-starship-raketakiloves-kiserlet-felrobbanas-nezok-ismetles www.prpchannel.com/hu/fallito-test-di-un-missile-ipersonico-usa/ infostart.hu/tudomany/2023/11/18/ujabol-sikertelen-volt-a-starship-inditasa-video ripost.hu/kulfold/2024/07/felrobbant-egy-amerikai-fegyvergyarto-uzem
sexykitty-5000087
2024. szeptember 22. 16:24
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­k­­­e­­l­d­­ ­­­a­ ­s­­­z­­­e­­­x­­i­ ­­­p­u­­­n­­c­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
zsocc44
2024. szeptember 22. 16:24
Na ugye! Az ukrán légvédelem már megint 120% teljesített! De ez már biztosan Steiner volt a halál csillaggal az állatkert sarkánál!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!