Tényleg nagy lehet a baj: Afrikából von ki fegyvereseket Oroszország, hogy megállítsák a kurszki ukrán betörést

2024. augusztus 29. 17:11

A Redut nevű orosz katonai magánvállalat „Medvék Brigádja” nevű egysége az érintett, amely mintegy 100 fegyverest számlál.

2024. augusztus 29. 17:11
null

Nyitókép: MTI/EPA/Jakiv Liasenko. Illusztráció.

Az orosz védelmi minisztériumhoz köthető katonai magánvállalat kivonul Burkina Fasóból, hogy a kurszki területnél történt ukrán betörést szorítsa vissza – írja az ukrán sajtó a Le Monde-ra hivatkozva. 

A mintegy 100 „Medvék Brigádja” májusban érkezett a nyugat-afrikai országba, hogy megerősítsék Ibrahim Traore katonai juntáját, amely 2022 szeptemberében vette át a hatalmat egy puccs során. Traore 2023 júliusában Oroszországban vett részt egy orosz-afrikai csúcstalálkozón, ahol Vlagyimir Putyinnal is tárgyalt. Burkina Fasóban egyébként a brigád mellett további 200 orosz katona is tartózkodik. 

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebsi1
2024. augusztus 31. 22:00
Hülye vagy firkász? 100 fegyveres kivonása jelentené hogy nagy a baj Kurszknál és majd ezek megoldják a hohol terroristák kitakarítását?
kiss.istvan770
2024. augusztus 31. 21:56 Szerkesztve
"Tényleg nagy lehet a baj: Afrikából von ki fegyvereseket Oroszország, hogy megállítsák a kurszki ukrán betörést ... amely MINTEGY 100 FEGYVEREST SZÁMLÁL." 😂🤣😂
verkez
2024. augusztus 30. 13:06
Na persze.
remi
2024. augusztus 29. 20:03
"Forbes: Ukraine's Sabotage Operation in Kursk Oblast Failed" "A" bild nevű szennylap (konkrétabban dzsihádi dzsulian szerint a kurszki fronton megfordult a hadműveletek iránya, sorozatos ruszki ellencsapások és terület-visszafoglalás kezdődött. Hohol kanálisok szerint szirszkíj azt mondja a pöcszongoristának, hogy (legalább átmenetileg) le kellene állítania kurszki műveleteket, hogy a pokrovszki frontot legalább átmenetileg stabilizálni tudják, ott ugyanis egyre nagyobb tempóban szorulnak vissza és azt se lehet megállapítani, hogy ez ún. szervezett visszavonulás vagy sima menekülés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!