„Operatív és stratégiai szempontból is totál értelmetlen” – fájó ponton szúrt oda az ukránoknak a nyugati szakértő

2024. augusztus 08. 12:28

A kurszki akció kapcsán kaptak olyan reakciókat az ukránok, amilyeneket valószínűleg nem vártak.

2024. augusztus 08. 12:28
null

Nyitókép: X

A kurszki támadással foglalkozott hosszú riportban a New York Times. Az írásban megszólaló Pasi Parionen, a harctéri felvételeket vizsgáló Black Bird Group szakértője szerint két hullámban támadtak az ukránok, először pár száz katonával és egy maroknyi páncélozott járművel áttörték a határt, utánuk érkezett az erősítés. Az orosz fél összesen 1000 ukrán katonáról számolt be, erről megerősítés más forrásból egyelőre nem érkezett. 

Az elemző szerint a támadás célja az lehet, hogy eltereljék az oroszok figyelmét a frontvonalról, és így csökkentsék a nyomást az ukrán védőkön, akik csak nehezen tudnak kitartani. Parionen szerint azonban ezzel az a gond, hogy az oroszok sokkal nagyobb emberi tartalékokkal rendelkeznek, továbbá ez mégjobban széthúzza az így is foghíjas ukrán védelmi láncot. 

Operatív és stratégiai szempontból ez a támadás teljesen értelmetlen. Ez inkább csak az emberállomány és felszerelés pocsékolása – amelyekre máshol égető szükség lenne”

– fogalmazott a szakértő. 

 

 

Összesen 206 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
recipdoki
2024. augusztus 09. 14:01
Pasi Parionen, olyan szakértő mint dr .Nógrádi elemző ,sehol se jegyzik ,némán ,hogy sivalkodnak a ruszkiszopók ,hogy az ukránok rácsaptak a ruszkik fasára höhöö
Málaga21
2024. augusztus 08. 19:26
Hadd pocsékolják, annál előbb vége lesz.
B_kanya
2024. augusztus 08. 15:57
"lauderstenonis-2B_kanya 2024. augusztus 08. 13:07 Milyen érzés gyermekgyilkosok pártján állni, te nemzetáruló?" Te tudod, a Gorlovkai Madonna áldjon meg, ott albright "500.000 iraki gyerek megérte" anyád picsájában. A Gorlovkai Madonna a 23 évesen, a 3 éves Kira lányával egy donyecki parkban a hohol nácik aknavetőtüzében meghalt Krisztina Zsuk. 2014-ben. Ez után valamikor mondta el porky, az MH17 mészárosa, hogy a donbaszi gyerekek a pincében fognak felnőni. A HAZAÁRULÓ lauder szenilis gyerekgyilkosok zongorás pöcsét szopja vajon?
B_kanya
2024. augusztus 08. 15:51
"lauderstenonis-2B_kanya 2024. augusztus 08. 13:52 Ilyen az, ha valaki a szeme helyett inkább a ruszki propagandának hisz." Mondogasd szépen, hogy "nincs demilitarizálva a NATO".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!