Hiába a kurszki áttörés: az oroszok nyomulnak előre a Donyecki területen

2024. augusztus 22. 22:27

Oroszország nem fog átvezényelni csapatokat Kelet-Ukrajnából Kurszkba.

2024. augusztus 22. 22:27
PUTYIN, Vlagyimir

Nyitókép: MTI/AP/Kreml pool/Gavriil Grigorov

Oroszország folytatja offenzíváját Kelet-Ukrajnában, az orosz katonai parancsnokok úgy döntöttek, hogy nem vonnak át jelentős erőket a kelet-donbászi régióból, hogy segítsenek visszaszorítani az ukrán támadást a Kurszk térségében – számolt be a Bloomberg.

A második világháború óta az első külföldi katonai offenzíva Oroszországon belül, ami váratlanul érte a Kremlt, 

és tízezreket késztetett arra, hogy elhagyják otthonaikat a régióban. A behatolás immár harmadik hete tart, és az orosz hadsereg még mindig keresi a hatékony válaszlépéseket, az ukrán erők azt állítják, hogy több mint 1250 négyzetkilométernyi területre terjesztették ki ellenőrzésüket. 

Az orosz erők fokozatosan nyomulnak előre a kelet-ukrajnai Donyecki területen Pokrovszk felé, amely az ukrán erők fontos logisztikai központja. A helyi hatóságok a héten elrendelték a civilek evakuálását a városból. „A nyomás a teljes ukrajnai frontvonal mentén folytatódik” – mondta Igor Korotcsenko, az orosz Nemzetvédelmi magazin főszerkesztője. „Az onnan érkező erőket nem fogják átcsoportosítani a Kurszki területre” – tette hozzá.

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2024. augusztus 23. 07:57
Ez az akció egy sulyos hiba az ukránoktól. Innen csak hullazsákban fognak távozni. Ez az akció okot adott Ukrajna teljes felszámolására az Oroszoknak.
Zolotarjov
2024. augusztus 23. 07:18
Na ugye..
Sztrovacsek
2024. augusztus 23. 07:01 Szerkesztve
Az első két hétben azt hittem az ukrán parlamentre ki lesz tűzve az orosz zászló. Lehet hogy fordítva lesz? :))
Tuners
2024. augusztus 23. 05:56
Áttörés? Ez valami eufemisztikus kifejezés a dögkutakban való halmozódásra? t.me/DDGeopolitics/120244
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!