Gyászolja régi barátját Terence Hill

2024. augusztus 23. 05:42

A német szinkronizálás egyik legelismertebb alakja távozott.

2024. augusztus 23. 05:42

Nyitókép: Instagram

Augusztus 1-jén, 88 éves korában elhunyt Rainer Brandt, a híres német szinkronszínész, aki generációk emlékezetében él tovább legendás munkájával. Brandt neve összeforrt olyan klasszikus filmekkel, mint az 1960-as Ein Toter hing im Netz, az 1978-as Akit bulldózernek hívtak, és a Piedone Afrikában.
Brandt halálhírét családja erősítette meg a Bildnek, elmondva, hogy a színész békésen távozott otthonában.

Rainer Brandt pályafutása Berlinben kezdődött az 1950-es években, és hamarosan a német szinkronizálás egyik legelismertebb alakjává vált. Hangját olyan világsztárok német változatainak kölcsönözte, mint Elvis Presley, Tony Curtis és Jean-Paul Belmondo, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a német közönség számára is emlékezetes élményt nyújtsanak ezek a filmek.

Brandt egyik legnagyobb rajongója és barátja, Terence Hill is búcsúzott tőle Instagram-oldalán. 

Drága Rainer! Filmjeink mindig nagy sikert arattak, különösen Németországban, hisz vagány szövegeid még viccesebbé tettek minket. Bár elmentél, nem feledünk. Köszönjük, Rainer Brandt!” 

– írta Hill, aki éppen az utolsó westernfilmjére készül.

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kecmec
2024. augusztus 23. 06:20
Azt értem,hogy ez egy hír, de hol van ennek magyar vonatkozása.....ja csak, hogy feltöltsék a felületet.....volna más ezerszer fontosabb téma ha elég tökösek volnátok....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!