Bepánikoltak a románok, miután egy háborúban használt aknát mosott partra náluk a tenger

2024. augusztus 13. 15:04

Ehhez hasonló nem fordult még elő korábban.

2024. augusztus 13. 15:04
ROMANIA-NATO-NAVY-SEA-SHIELD

Nyitókép: Daniel MIHAILESCU / AFP

A román védelmi minisztériumot a katasztrófavédelem értesítette kedden arról, hogy több mint 100 kilométerre az ukrán határtól, a Konstanca megyei Chituc homokzátony közelében, a parthoz közel megfeneklett egy aknának tűnő gyanús tárgy. A térséget elkerítették és a helyszíne küldték a haditengerészet aknabegyűjtésre kiképzett búvárcsapatát, amely megállapította, hogy YaRM típusú, deszantelhárító folyami aknáról van szó.

A robbanószerkezetet megsemmisítő búvárkülönítmény szerint az akna az orosz-ukrán konfliktus térségéből származik, és valószínűleg a Fekete-tenger északnyugati részén, a Duna vagy a Dnyeper torkolatánál használták. 

Az Agerpres szerint először fordult elő, hogy folyami akna sodródott román partokra. A hírügynökség felidézte, hogy tavaly januárban a Duna-delta Szentgyörgy-ágának torkolatánál partig sodródott tengeri aknát semmisített meg a román haditengerészet különítménye.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2024. augusztus 13. 17:48
Nem lehet nagy öröm, mondjuk egy strandon belebotlani egy ilyenbe.
templar62
2024. augusztus 13. 15:26
Mia gond ? Ez így műkszik .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!