Az abortusszal szorítanák sarokba Trumpot a demokraták

2024. augusztus 31. 07:48

Kamala Harris támadási felületet talált a volt elnökön.

2024. augusztus 31. 07:48
Donald Trump Holds First Rally Of 2024 Presidential Campaign

Nyitókép: Photo by Brandon Bell/Getty Images

A Mandiner is beszámolt róla korábban, hogy ötven év után újraszabályozták az abortusz kérdését az Egyesült Államokban, ismét a tagállamokra bízva az arról való döntést.

Az intézkedés hatására Floridában betiltották az abortuszt a terhesség hatodik hete után – írja a BBC. A lap úgy véli, ez azt jelenti, hogy a jelenlegi állapot szerint az állam szinte teljes mértékben betiltotta az abortuszt, mivel sok nő ekkor még nem is tudja, hogy terhes.

Florida népszavazást tart az abortusz ügyében, ugyanis szigorítanák az abortusz szabályozását. Donald Trump floridai lakosként, kérdésre elmondta, hogy meg fogja szavazni a szigorítást, ugyanakkor egy másik alkalommal pedig azt mondja, hogy túlzónak találja a szigorítást. „Hat hétnél több időre van szükség” – fogalmazott végül Trump. „Nem értek egyet ezzel már az előválasztások kezdetétől fogva, amikor hallottam róla” – állította a volt elnök.

Tekintve, hogy Donald Trump abortuszellenes, azonnal támadásba lendült Kamala Harris.

Harris ugyanis világossá tette, hogy egyik fő választási ígéretének tartja az abortuszhoz való jog kiterjesztését.

Kevin Munoz, a kampány szóvivője azt mondta az újságíróknak, hogy továbbra is a szabadság eszménye lesz a demokrata elnökjelölt kampányának egyik központi eleme. „Kamala Harris harcolni fog az ön jogaiért. Donald Trump pedig elveszi őket” – közölte röviden a demokraták üzenetét Kevin Munoz. Ezzel a kijelentéssel az eddig el nem kötelezett szavazókat akarják meggyőzni a demokraták.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Így áll most az abortusz körüli vita Amerikában

Ötven év után újraszabályozták az abortusz kérdését az Egyesült Államokban, ismét a tagállamokra bízva az arról való döntést. A legtöbb államban inkább a jelenlegi törvény szigorításán és nem az enyhítésén gondolkodnak.

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2024. szeptember 05. 06:40
Több ismert személyiség is felvállalja, hogy inkább a demokraták, mint egy őrült republikánus..
snfbvksan
2024. augusztus 31. 13:55 Szerkesztve
Az abortusz tiltás (mint az emberek döntési jogának elvétele) nem jobboldali eszmény, hanem szocialista. Rosenfeld/Rákosi Mátyás és szolgálónője Ratkó Anna se jobboldaliak voltak, de ők legalább nem is hazudták azt magukról. A jobboldali gondolkodással összeegyeztethetetlen abortusz tiltás, akik azt teszik, nem jobboldaliak, hiába hazudják annak magukat. És Kamala kampánystábja (nem a vihogó majom) jól érzett rá a republikánusok és Trump integritás hiányára, amit érthető módon ki is fognak használni. A jobboldal ezért, a nemzeti-vallásos (azaz szocialista) áljobboldaltól való világos elhatárolódás, megkülönböztetés elmaradása miatt szorul vissza világszerte.
..--..
2024. augusztus 31. 13:53
-zsoltkom- Aerion részére 2024. augusztus 31. 09:45 " A mai nyugati világban már egyáltalán nincs olyan, hogy é r t é k . " Az érték fogalmának a lényege, hogy mekkora valaminek a jelentősége. Így aztán a rossz is érték. Lásd... Jézus, mint megváltó nem létezne Júdás árulása nélkül. Vagy... gyilkosságok nélkül nem lennének országhatárok. Vagy... emberi hiba, illetve a természet hibás működése nélkül ma "végtelen" ember élne 1 km2-en. Tehát, hogy mi az érték azt a kényelmes ember, a kényelmes Egyház, a populista politikus vagy reálpolitikus határozza meg. Az ember számára mindig az az érték, ami befolyásolja az életét... akár jó az, akár rossz az.
..--..
2024. augusztus 31. 13:53
-zsoltkom- Aerion részére 2024. augusztus 31. 09:45 folytatás... Ha mást akarsz mondani az érték fogalmának, akkor már az elejétől fogva úgy kellett volna csinálnod. Leginkább példákat hozhattál volna, hogy mire gondolsz, amikor értékről beszélsz. Meglehet, hogy akit éppen degradálni akartál, őt dicsérted volna!!... nem olyan egyszerű értékről beszélni, értéket meghatározni. (Mindennek van múltja, amiből a jelen lett... ezt figyelembe kell venni!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!