A globális elit a létünket veszélyezteti

2024. augusztus 05. 06:54

A mezőgazdaság tudatos tönkretétele és a szén-dioxid-kibocsátás bűnbakká tétele.

2024. augusztus 05. 06:54
EU Parliament Vote For Commission President
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

Nyitókép: Johannes Simon/Getty Images

„Persze, erre sok állami vezető azt mondja: ha egyszer tudományos konszenzus van az ember bűnös tevékenységéről, akkor ugyan mit lehet tenni? Mi lesz velem akkor, ha egyszer rákérdeznék arra: valóban olyan biztos, hogy a globális felmelegedésről az ember tehet, nem pedig a Nap tevékenysége, a Föld mindig változó pályája, egyes kozmikus folyamatok, amelyekre semmilyen ráhatásunk nincs és nem is lehet? 

Nem lehet az, hogy a Földet kétharmadban mindig beborító felhőzet eleve korlátozza az üvegházhatást? Nem lehet, hogy a vízgőz is szerepet játszik a folyamatokban, s nem fogható minden rá az emberre, illetve a légkörben »nagyon brutális« mértékű, mintegy 0,04 százalékban jelen lévő szén-dioxidra? Minderre nem lehet rákérdezni?

Ja, hogy akkor rossz lesz a sajtója az adott politikai vezetőnek, ja, hogy akkor kikerül a globális, főként a davosi elit piksziséből? ­Miért nem erre hivatkoznak, amikor vakon követik Brüsszel utasításait? Mert ha erre hivatkoznak, akkor némi megvetéssel, de megértem őket: kell a hatalom, kell a pénz, a végén még kikerülnek az elit körökből, attól meg az Isten mentsen meg… Persze dehogy értem meg őket. Inkább megvetem őket, mert gyalázatos az, amit művelnek Európával és a mezőgazdasággal.

És lehet, hogy a kérdéseim indulatosak. De hát itt nem babra megy a játék: ez az emberek életéről és haláláról szól, nem kevesebbről.

Itt és most még tehetnénk valamit. Tegyünk meg mindent a mezőgazdaság megmentéséért, vegyük fel a harcot a globális felmelegedést kizárólag az emberi szén-dioxid-kibocsátásra visszavezető, teljességgel egyoldalú és bizonyítatlan ideológiával, melyet a globális elit rá akar kényszeríteni a világra, s Európa jó fiú­ként követi ezt az akaratot.

Valóban világrendszerváltás előtt, sőt alatt állunk, s ennek egyik legfontosabb eleme a globális elit egyre erősebb szándéka a világ átalakítására. Jó ezt tisztán látnunk, s ennek megfelelően cselekednünk, amíg még nem késő!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rimimandiner
2024. augusztus 05. 18:35
IDIÓTA, IDIÓTA, IDIÓTA MANDI! MIÉRT KELL KÉT NAPONTA NAGY NEHÉZSÉGEK ÁRÁN ÚJBÓL ÉS ÚJBÓL BEJELENTKEZNI???
mandala-3
2024. augusztus 05. 15:39
Tamás! Azon is elgondolkodhatnál,hogy itthon mi folyik a mezőgazdaságban!!! Például a gazdák műholdas megfigyelése. Más EU-s országban van ilyen??? Globális elit ilyenkor csettint a nyelvével!
2024. augusztus 05. 13:53 Szerkesztve
Másrészről a jelenlegi mélyszántásos-műtrágyás rendszer nem fenntarható. Ha megnézzük a tendenciákat az elmúlt évtizedekben folyamatos termésátlag csökkenés figyelhető meg. Ami gyorsul. Másrészről a szarvasmarha tartás nagyon rossz hatékonyságú ha azt nézzük mennyi energiát kell befektetni 1 kalóriányi marhahúshoz. Mo-ról nézve ez nem olyan gáz hisz mi alig esszük, de van jó pár ország ahol a fő húsforrás a marha, azért van mit visszafogni rajta. Harmadrész nagyon sok kaját pazarlunk illetve a zöld/konyhai hulladék jobb esetben elegetésre roszabb esetben a szemét telepre megy ami borzasztó nagy pazarlás.
MaBaker
2024. augusztus 05. 13:12
Fricz úr meglepő éberségről tesz tanúbizonyságot még a jobboldalon belül is! Megdöbbentő, hogy ennyire kevés gondolkodó ember van ezen az oldalon is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!