Vízesésbe zuhant egy magyar túrázó, fél napba telt a mentése

2024. július 06. 21:23

Zuhanás közben nem vesztette el az eszméletét, tudott segítséget hívni.

2024. július 06. 21:23

Nyitókép: Képernyőfotó

A Digi24.ro számolt be arról, hogy belezuhant egy vízesésbe egy magyar túrázó Romániában, a Bihar-hegységben. Mint írták, a balesetet szenvedett kiránduló a Nagy-Phaeton vízesésnél zuhant le, amelyben a víz mintegy 90 méterről, több lépcsőben zúg alá.

A túrázó a zuhanás következtében nem veszítette el az eszméletét, segítséget tudott hívni.

Segélyhívását követően el is indultak érte a mentőegységek. A lap szerint a mentése több mint 11 órán át tartott, mert a terep nagyon megnehezítette a hordággyal való haladást. A mentőknek meredek talajon és számos kidőlt fán átmászva kellett haladniuk. Végül sikerült lehozniuk a hegyről a magyar túrázót, akit kórházba szállítottak.

A Digi24.ro megjegyezte, hogy az elmúlt 24 órában 23 embert kellett lementeni a romániai hegyekből, közülük kilencet kórházba is kellett szállítani.

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2024. július 07. 09:37
Érdekes hír. Ismerem ezt a vízesést... Gondolom a mellette levezető ösvényről eshetett le, amin kifeszített láncok segítségével lehet leereszkedni. Viszont a vízesés tövéből kb egy 20 perces gyalogút vezet a legközelebbi murvás kocsival járható úthoz. Kb tíz éve két kecskeméti srác halt itt meg, akiket a GPS vezetett egy szakadékba.. Akkor én is arra felé túráztam, és felettünk húztak el a hegyimdntők helikopterrel.
2024. július 06. 21:25 Szerkesztve
...mintegy fél napba... De nem érdekes. Félnapokat lógtál, amikor a nyelvtant kellett volna tanulnod, baszod!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!