Ukrán drónok borítottak tűzbe egy krími repülőteret

2024. július 26. 17:45

A repülőteret modern orosz légvédelmi rendszerek fedezték.

2024. július 26. 17:45

Nyitókép: X

Az ukrán fegyveres erők vezérkara megerősítette, hogy Ukrajna július 26-án éjjel csapást mért a megszállt Krímben lévő oroszországi Szakij katonai repülőtérre, miután a média robbanásokról számolt be a térségben – írta meg a The Kyiv Independent. A támadás következményei egyelőre nem tisztázottak.

A helyi lakosok által hallott robbanások hangjait követően a nyugat-krími Novofedorivka városában lévő Szakij katonai repülőtéren tűz keletkezett – a tüzet állítólag a repülőtéren lévő lőszerraktárra mért csapás okozta. A vezérkar közleménye szerint Oroszország arra használja a repülőteret, hogy ellenőrizze a légteret, különösen a Fekete-tenger felett, és légicsapásokat mérjen ukrán területre.

A repülőteret »modern« orosz légvédelmi rendszerek fedezték, amelyek ismét nem tudtak megvédeni egy fontos orosz katonai létesítményt” 

– közölte a vezérkar.

Korábban az éjszaka folyamán, helyi idő szerint hajnali 1 óra körül több robbanásról számoltak be a lakosok, drónokat láttak a bejelentett robbanások környékén. A szevasztopoli helyi megszálló hatóságok szintén ukrán drónokról számoltak be a levegőben, valamint ballisztikus rakéták fenyegetéséről a térségben.

 

 

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­a­­­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­­ ­p­­­u­­n­c­­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Stingary76
2024. július 26. 18:53
Szerintem ezek után az orosz visszavonul.
Hoked_ly
2024. július 26. 18:32
Borzasztó! Meggyulladt a száraz fű, és elégett! Fake News szép mese! 🤣🤣🤣🤣🤣
kastellorizo
2024. július 26. 18:31
Újabb ukrán kamu, az ukránnyalonc Mandiner közvetitéseben. Azért érzitek? Az ukik elzártak az olajcsapot, a mandiner meg nyal nekik tovább. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!