Példátlan Google-beavatkozás: nem jelenítik meg a Donald Trump elleni merényletet

2024. július 29. 07:50

Nehéz szavakat találni. Leteszteltük, igaz a hír.

2024. július 29. 07:50

Nyitókép: TRUMP CAMPAIGN OFFICE / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP // REBECCA DROKE

A New York Post arról ír, hogy a Google egyik kulcsfontosságú funkciója nem jeleníti meg a Donald Trump elleni merényletre vonatkozó találatokat, a volt elnök fia azt állítja, hogy a Big Tech cégek megpróbálják befolyásolni a választásokat.

A lényeg: a Google felhasználói meglepődve tapasztalták, hogy 

a keresőmotor „autocomplete” funkciója kihagyja a Donald Trump elleni merénylettel kapcsolatos javasolt találatokat. 

Az „anomália” felkeltette a közösségi média felhasználóinak, köztük egy texasi kongresszusi képviselőnek és Donald Trump Jr-nak a figyelmét, akik elkezdték megosztani a saját példáik képernyőfotóit, amelyeken a Google keresési javaslatai üresen jelentek meg a sajnos szó szerint halálos pennsylvaniai gyűlésen történt lövöldözéssel kapcsolatos lekérdezésekre.

Még akkor sincs említés Donald Trumpról, amikor a Google honlapjának keresősávjába a „the assassination attempt of” teljes keresőkifejezést írják be.

A The Post egy sor Google-keresést végzett olyan amerikai elnökök vezetéknevével, akiket megöltek, vagy akik ellen merényletet követtek el, hogy megnézze, mit javasol az automatikus kitöltés, köztük John F. Kennedy, Abraham Lincoln, Gerald Ford, Ronald Reagan és Teddy Roosevelt nevét. 

Minden esetben megjelentek az ajánlott keresőkifejezések, ám amikor Trump nevét használták, az autocomplete semmilyen javaslatot nem ajánlott.

 Még a „Trump merényletkísérlet” kulcsszavakra sem adott további kifejezéseket a Google.

Leteszteltük, íme:

Forrás: képernyőkép

 

 

Ezt is ajánljuk a témában

 


 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­­k­e­l­­d­ ­a­­­ ­­s­­­z­­e­x­­­i­­ ­­­p­­u­n­­­c­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Gery Greyhound
2024. július 30. 14:06
Ha csak assassination keresőszót adsz meg, akkor ott van az "assassination ATTEMPT on Donald Trump", ami logikus, mivel nem merénylet volt, hanem (sikertelen) merényletKÍSÉRLET. i.imgur.com/Atsaxbp.png Ez a "cikk" konteónak nem elég vicces, de még prolihergelésre is gyenge, ennél ti többet tudtok szerintem :D
kisspeter
2024. július 29. 23:52
Baszki, és tényleg. Ez több, mint gáz! Ellenben ford, kennedy, reagan-nél az a betű szónál máris kiadja az assasination szót. Merénylet szónal ugyanez. Ha csak beírod, hogy donald trump, akkor az első 10 találatban nincs semmi hír. Bocs, első 60 találatban mimncs a merényletről. Leszámítva a vezető híreket donald trump 7x találatnál egy penzentrumos vagy milyen oldal link vezet a trump merényletre. Nagyon gáz. Azt tudni kell, hogy a google találatok első 2 találata kap kb. 70% találatot. Az első tíz kb. 95 %. Az első 20 kb 97%-ot. És így tovább. Tehát 0.5% százaléknál kisebb esély van rá, hogy valaki trump elleni merényletre vezető oldalra jut. Ellenben donald trump élete, oldala sokkal nagyobb esély van 97-99%, hogy találatot kap. Nyílván azok sokkal fontosabbak. De azért ez brutál.
templar62
2024. július 29. 10:19
FATAL ERROR
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!