Összeveszett a migráción a spanyol jobboldal két pártja

2024. július 11. 20:32

Szakíthat a Néppárt és a Vox.

2024. július 11. 20:32
European Parliament elections

Nyitókép: Thomas COEX / AFP

Spanyolországban a nemzeti konzervatív VOX és a jobbközép Partido Popular (PP) közötti feszültség újabb magaslatokra hágott, mivel a VOX azzal fenyeget, hogy kilép a regionális kormányokból, ha a PP elfogadja a kísérő nélküli kiskorú migránsok áthelyezését célzó javaslatot – számol be a The European Conservative.

A vita tárgya az, hogy a Kanári-szigetekről a szárazföldre helyezzenek át kísérő nélküli kiskorú migránsokat, mivel az ország befogadó központjai, különösen az ifjúsági központok, túlterheltek.

Ezt is ajánljuk a témában

A Pedro Sánchez szocialista miniszterelnök által vezetett baloldali koalíciós kormány arra kéri a regionális kormányokat, hogy fogadják el a növekvő számú áthelyezéseket. 

A PP és a VOX az utóbbi években jelentős eredményeket értek el a regionális választásokon, így több régióban koalíciós kormányt alkotnak. 

Feijóo, a PP elnöke bejelentette, hogy a PP regionális kormányai beleegyeztek, hogy 400 migráns fiatalt fogadjanak minden régióban, amit a PP irányít. 

Santiago Abascal, a VOX elnöke kijelentette, hogy ha a PP regionális elnökei engednek a központi kormány nyomásának, pártja megszakítja a koalíciókat, ami bizalmatlansági indítványokat és politikai instabilitást eredményezhet.

Ezt is ajánljuk a témában

A VOX szóvivője, Pepa Millan hangsúlyozta, hogy a PP abban az esetben támogatják továbbra is, ha az ellenáll a központi kormány nyomásának. A PP álláspontja szerint ők egy szolidáris párt, de nem hajlandóak mindent elfogadni, amit a kormány kér. Feijóo kiemelte, hogy már történt áthelyezés, ami ellen a VOX nem tiltakozott.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. július 12. 17:11
Az a helyzet, hogy az idén a Baleár tengeren keresztül spanyolisztánba becsónakázó söpredék ha jól emlékszem az adatokra megháromszorozódott és persze szokás szerint mindegyik (tárgyév-16) január elsején született, örökkön-örökké 16 éves söpredék. Lassan kezd szétcsesződni a turizmus is az érintett szigeteken. Ja, amúgy spanyolisztán a becsónakázó és betrappoló söpredék 88%-át kiutasítja, csak éppen konkrétan nullát deportálnak valójában is, úgyhogy az összes becsónakázó söpredék ottmarad, onnan szivárogtatják aztán el északabbra.
patópál
2024. július 12. 12:28
A spanyol néppárt a libsik trójai falova, ugyanúgy, mint az EPP-t alkotó többi "valódi konzervatív" kriptokomcsi.
Kybon
2024. július 12. 08:39
Hát, nem szült nagy izgalmat, hogy kicsi bűnözők százait hozzák be az EU-ba. Akik majd ezreket fognak kihasználni, későbbmegölni. A ballipcsi szolidalitás...
pirip8csfalva
2024. július 12. 06:31 Szerkesztve
Ez egy nagy kamu az olcsó munkaerő duma..Mutassák már meg Országokra lebontva ahova százezrével tódultak a migránsok mennyi dolgozik közülük??Nagy százalékokat nem tudnának sehol sem mutatni,mert mindenhol ingyen élősködnek a szociális hálón az adófizetők pénzéből...Mert ugye nekik minden is jár, lakhatás,ingyen orvosi ellátás,és havi költőpénz, cserébe terrorizálják a lakosokat,öldökölnek,rabolnak,gettókba szerveződnek és mindenhol kalifátust akarnak létrehozni. SZÉP ÚJVILÁG...A globalista balos komcsik teszik tönkre egész Európát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!