Fejvesztve menekült ki az ukrán hadsereg a kelet-ukrán városból, amit az oroszok a földdel egyenlővé tettek

2024. július 18. 20:12

Hatalmas veszteségekről számoltak be.

2024. július 18. 20:12
Aftermath of the Russian airstrike in Ukraine's Donetsk

Az ukrán erők visszavonultak a Donyeck megyei Urozsajne településről – hozta nyilvánosságra csütörtökön Nazar Volosin alezredes, a keleti országrészben harcoló ukrán csapatok Horticja hadseregcsoportjának szóvivője. 

Közlése szerint az orosz hadsereg a földdel tette egyenlővé a falut, és megsemmisítette az ukrán hadsereg ottani állásait. 

Az emberéletek megóvása érdekében a parancsnokság a visszavonulás mellett döntött, és távolabbi állásokba vonták vissza az ottani ukrán csapatokat – tette hozzá. A szóvivő szavai szerint az orosz hadsereg nem törődik saját emberveszteségével. 

Valamiféle győzelmek elérése érdekében az elpusztított településeken és falvakban az ellenség naponta jelentős veszteségeket szenved el. Az eredmény egy elpusztult település, körülötte pedig egy rakás orosz katona teteme, akik már soha nem térnek haza családjukhoz” 

– fogalmazott Volosin. Hozzátette, hogy az ukrán hadsereg ebben az irányban ellenőrzése alatt tartja a helyzetet. 

Oleh Szinyehubov, a keleti Harkiv megye kormányzója a Telegramon arról tájékoztatott, hogy az orosz erők éjszaka csapást mértek a régióban lévő Kupjanszk város környékére, aminek következtében egy helyi lakos meghalt, további kettő pedig megsebesült. Délután a Donyeck megyei ügyészség arról adott hírt, hogy az orosz erők különböző fegyverekkel hajtottak végre támadásokat a régió több települése ellen, aminek következtében öt helyi lakos vesztette életét, három pedig megsebesült. 

(MTI)

 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­r­t­­­é­­­k­­e­­­l­­­d­­ ­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­i­ ­p­­u­­n­­­c­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Doki53
2024. július 19. 13:46
Egy dolgot nem értek. Napi 13 000 ukrán menekült érkezik, csak hozzánk. Ez egy hónap alatt 400 000 ember. Ha még öt évig tart a háború, kik és hányan maradnak Ukrajnában,
muszlim1970
2024. július 19. 10:03
ZZZ
iphone-13
2024. július 19. 05:23
HAJRÁ OROSZOK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!