Elhunyt Shelley Duvall amerikai színésznő

2024. július 11. 18:37

Álmában halt meg a cukorbetegség szövődményei miatt.

2024. július 11. 18:37
null

Nyitókép: United Artists - George Litto Pr / Collection ChristopheL via AFP

Shelley Duvall, a közkedvelt amerikai színésznő, olyan filmek sztárja, mint A ragyogás, az Annie Hall és a Popeye, nem sokkal 75. születésnapja után elhunyt – írta meg a Guardian. Duvall álmában halt meg a cukorbetegség szövődményei miatt a texasi Blanco városában lévő otthonában – közölte Dan Gilroy, aki 1989 óta volt az élettársa.

Gilroy így nyilatkozott a The Hollywood Reporter című lapnak: 

Drága, édes, csodálatos élettársam és barátom hagyott itt minket. Túl sokat szenvedett az utóbbi időben, most már szabad. Repülj el, gyönyörű Shelley”

Duvall a hetvenes évek mérföldkőnek számító klasszikusok sorában szerzett nevet magának, köztük hét filmben Robert Altman rendezővel, aki akkor fedezte fel őt, amikor még főiskolás volt szülővárosában, a texasi Houstonban. A Brewster McCloud című filmben debütált, mint tizenéves idegenvezető, majd 1971-ben a McCabe és Mrs Miller című filmben egy postai úton rendelt menyasszony szerepét játszotta. A páros további közös munkái közé tartozott a Tolvajok, mint mi, a Nashville, a Buffalo Bill és az indiánok és az 1977-es 3 nő, mint fantáziáló gyógyfürdősnő, amelyet sokan a legjobb munkájának tartanak, és amelyért a cannes-i filmfesztiválon a legjobb színésznő díját kapta.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2024. július 12. 05:18
Ágyban, álmában.. így kell ezt. Nyugodjék békében.
GrumpyGerald
2024. július 11. 21:38
a Ragyogásban is ragyogott; a jó Isten nyugtassa! :'(
alex55
2024. július 11. 20:41
R.I.P. Három filmben volt szerencsém látni,Ragyogás,Annie Hall és egy Cyrano feldolgozásban melynek címe Roxanne volt, műfaját tekintve pedig vígjáték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!