Egy demokrata szenátor szerint Trump magának köszönheti az ellene elkövetett merényletet

2024. július 14. 13:52

Máris előnyt kovácsolna a baloldali politikus a halálos áldozatot is követelő, Trump elleni támadásból.

2024. július 14. 13:52

Nyitókép: YouTube

A Daily Wire portál szerint London Lamar, Tennessee állam szenátora az X-en egy azóta törölt bejegyzésben azt írta a Donald Trump ellen elkövetett merényletről: „Miközben imádkozom Trump volt elnökért, és remélem, hogy teljesen felépül... 

a MAGA-rezsim (MAGA=Make America Great Again; Trump egyik jelmondata a 2016-os kampány óta – a szerk.) szélsőségessége juttatott el minket ehhez a pillanathoz”.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, a támadást Trump egy könnyebb sérüléssel túlélte, viszont a támogatói közül egy ember belehalt az őt ért lövésbe, ketten pedig megsebesültek.

A Daily Wire arról is beszámolt, hogy Lamar azt is sugallta, hogy az erőszakos cselekmény politikai változtatásokra ösztönözhet. A portál ehhez azt fűzte hozzá: „ez a terrorizmus célja”.

Lamar ugyanis úgy fogalmazott: „Most, hogy Trump kijelentette, hogy jól van vajon megfontolja majd az ésszerű fegyvertörvényeket? A fegyveres erőszak túlságosan elburjánzott az országunkban, és remélem, hogy ez a helyzet megváltoztatja a hívei és a republikánus törvényhozók gondolkodását”.

A Daily Wire szerint a Tennessee-i demokraták módszere, „hogy túlzó retorikával erőszakra sarkallják baloldali elvtársaikat, majd az erőszakot arra használják fel, hogy még több demokrata politikát követeljenek”.

A portál felidézte: „Tavaly egy őrült transznemű baloldali hat embert ölt meg egy keresztény iskolában, és republikánusokat és fehéreket ostorozó írásokat hagyott maga után. Parkinson (Tennessee állam egyik demokratapárti törvényhozója – a szerk.) ezután arra használta fel a tragédiát, hogy megpróbálja kikényszeríteni a fegyvertartás korlátozását, miközben a hatóságok eltitkolták a bűncselekmény valódi indítékát részletező kiáltványt, és azt állították, hogy nem gyűlölet-bűncselekményről vagy terrorizmusról van szó”.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. július 14. 18:25
Ostoba tudatlan libákkal van tele a politika. És ez nemcsak amerikai jelenség.
Kybon
2024. július 14. 17:40
Aztán majd ha ezt a fekapicsát lövik ki, akkor csupán magának köszönhette. Kész is, okézsoké.
erdeymarton89
2024. július 14. 17:35
Ezért halt meg Malcolm X is a feketékért... hogy utána visszasírják azt aki a merényletet elköveti...
Boruss Demeter
2024. július 14. 17:32
Aki merényletet akar elkövetni, az fegyverhez fog jutni, teljesen mindegy milyen szigorúak a törvények.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!