Bekeményítenek az oroszok is: így biztosítanák, hogy senki ne bújjon ki a katonai szolgálat alól

2024. július 16. 12:12

A tervezett rendszer valószínűleg az őszi sorozási időszakra áll fel teljesen.

2024. július 16. 12:12

Nyitókép illusztráció. Fotó: Kirill Zykov / AFP

A brit védelmi minisztérium újabb hírszerzési jelentést tett közzé kedden az X-en. A legfrissebb bejegyzésükben a katonakorú orosz fiatalok Oroszországban tartására irányuló kormányzati erőfeszítésekről írtak.

Az értesülések szerint az orosz kormány

egy olyan rendszer fejlesztésén dolgozik, amely megakadályozná, hogy a katonakorú fiatalok elhagyják az országot.

A fejlesztésről a Meduza orosz portál is beszámolt. Úgy tudják, egy olyan „információcsere-rendszer” jöhet létre nemsoká a védelmi minisztérium és az FSZB között, amelyben a sorkatonaságra érett korú fiatalok adatait továbbítják az FSZB határőr-alakulatainak. Így közbe tudnak lépni, ha a fiatalok el akarják hagyni Oroszországot.

A rendszer állítólag az idén őszi sorozási időszakra áll fel teljesen.

Mint ismert, Oroszországban egy évben két sorozási időszakot tartanak: egyet ősszel, egyet tavasszal. Azonban nem hívnak be minden katonakorú fiatalt, csak évi 250 ezret, akik egy évig teljesítenek sorkatonai szolgálatot.

A brit védelmi minisztérium úgy véli, hogy az újonnan létrehozandó rendszer nagy valószínűséggel azt akarja megakadályozni, hogy egy esetleges jövőbeli mozgósítás esetén ismét sokan elhagyják el az országot.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­a­­­ ­­s­­z­­e­­x­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
NorthernOutlaw
2024. július 16. 13:58 Szerkesztve
Sajnálom azokat az embereket, akik ilyen helyre születnek. Nem csoda, hogy az ilyen országokból menekülnek az emberek. És sok ehhez hasonló hely van. Én is migráns lennék, ha valami hasonlóan fos helyre születtem volna.
Akitlosz
2024. július 16. 13:47
Brit tudósok, brit hírszerzés. A média által kitalált baromságok szimbólumai.
atti64
2024. július 16. 13:15
ADDIG MENEKÜLJETEK MÉG LEHET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!