A YouTube lehet Oroszország következő célpontja

2024. július 25. 22:03

A jövő hét végére pedig már 70 százalékkal lassulhat a platform működése Oroszországban.

2024. július 25. 22:03
YouTube

Nyitókép: JONATHAN RAA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Oroszország következő célpontja a YouTube videómegosztó platform lehet, amelynek sebességét jelentősen csökkenthetik az országban – írja a Sky News.

Alekszandr Hinstein, az orosz parlament alsóházának, az Állami Dumának a képviselője bejelentette, hogy a Youtube sebességét akár 70 százalékkal is lelassíthatják az ország asztali számítógépein.

A politikus meglátása szerint ez a lépés „kényszermegoldásnak” számít egy olyan vállalattal szemben, amely továbbra is azt hiszi, hogy büntetlenül megsértheti és figyelmen kívül hagyhatja az orosz törvényeket.

A lap arról is beszámolt, hogy sebesség csökkentése valószínűleg fokozatosan történik majd: a hét végére 40 százalékkal, a jövő hét végére pedig már 70 százalékkal lassulhat a platform működése Oroszországban.

A Portfolio ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy a YouTube az egyik utolsó nagy nyugati közösségi médiaplatform, amely még elérhető Oroszországban.

A 2022-es ukrajnai invázió óta ugyanis Moszkva már blokkolta a Facebookot, az Instagramot és a TikTokot is.

A Google tulajdonában lévő videómegosztó egyébként számos orosz csatornát blokkolt, és több ezer, a háborúval kapcsolatos videót távolított el.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­­­k­­­e­­­l­­­d­ ­­­a­­ ­s­­z­­e­­­x­i­ ­­p­­­u­­n­c­­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Akitlosz
2024. július 26. 00:09
Még mindig van jó pár orosz háborús csatorna YouTube-on, ha nehéz is azokat megtalálni. És a világ nézi azokat. Tehát nem biztos, hogy jó ötlet a YouTube korlátozása, mert akkor az orosz vélemények még nehezebben jutnak el a világba. Az persze igaz, hogy a YouTube szemétkedik. Orosz és kínai bombázók együtt járőröznek Alaszkánál először a történelemben: www.youtube.com/watch?v=nAWm7742ev0
bokréta1
2024. július 25. 23:15
Sajnálom az orosz embereket, hogy egy ilyen országban kell élniük.
nemugatolmerkapol
2024. július 25. 22:34 Szerkesztve
Ha Magyarországon ugyanezt bevezetnék, a "sztárok" 95%-a öngyilkos lenne. Ők ugyanis csak a virtuális térben léteznek. A legnevetségesebb szóösszetételek közé tartozna a 'neked hány követőd van', 'iratkozz fel', 'lájkold', 'tartalomgyártó', 'influenszer' kifejezések.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!