A hangulatot a progresszió teremtette meg, amely démonizál mindenkit, aki nem illeszkedik a világképébe

2024. július 15. 05:57

Fico, Trump – ki lesz a következő?

2024. július 15. 05:57
TRUMP, Donald
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

„A Trump elleni merénylet-kísérletről – 2 halott van, az egyik a merénylő. Pár hónappal ezelőtt írtam a »Civil War« című amerikai filmről és az amerikai közhangulatról, illetve arról, hogy a legmélységesebb intolerancia sokszor a magukat toleránsnak és felvilágosultnak képzelők részéről van meg.Ez az intolerancia, amit a külpolitikában is képviselnek (úgy kell gondolkodnia az egész világnak, ahogy mi gondolkodunk, mert miénk az igazság, aki ellenünk van egyszerűen visszamaradott és fel kell nyitnunk a szemét vagy el kell távolítanunk) a belpolitikában is képviselnek (ha nem mi vagyunk hatalmon nincs demokrácia) erőszakhoz és háborúkhoz vezet.

Teljesen mindegy, hogy a merénylő olyan zavaros figura volt-e, mint aki Fico-ra lőtt, vagy tudatos politikai fanatikus. Mindegy, mert a hangulatot az a médiavilág teremtette meg, amely démonizál mindent és mindenkit, ami/aki nem illeszkedik a világképébe. Most írhatja a CNN, hogy ez támadás a demokrácia ellen. Szerintem az a támadás a demokrácia ellen, hogy »karanténba« zárnak mindenkit, aki fel meri tenni a kérdéseket: vajon működik-e az a politika, amit a »konszenzus« eddig Nyugaton vitt, a migrációtól a demokrácia exportig, a woke agendától a túlzott zöld agendáig.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy semmiben sincs igaza a »progressziónak« – mert elnézést több olvasónktól, de csak így tudom ezt hívni. Hogy egy pozitívat mondjak, a nyugati demokrácia, az EU és NATO kiterjesztése jó volt – de csak  a végső orosz vörös vonalig, ami Ukrajna és Georgia, utána már gyilkos hiba. A zöld politika alapjaiban jó, de nem úgy, ahogy mára csinálják, ahogy számos más gondolat is alapvetően jó. De iszonyatosan átestek a ló túloldalára, erre jött egy jobboldali, konzervatív reakció, azt viszont hihetetlen intoleranciával támadják. Gyilkos intoleranciával.

Fico, Trump – ki lesz a következő? Mert a szellemi lincselés már megtörtént, és ezért elsősorban a progresszió a felelős. (Ps. egy kommentbe írtam a magyar helyzetről, mert úgy tűnik  ezt nem lehet elkerülni, hogy megbeszéjük, ezért ide is kiteszem. Nyilván nem egyik oldalé az intolerancia. De ezt ki kezdte? Magyarországon tudom ki.  Igen, pontosan emlékszem ez az intolerancia, a szellemi hidegháború hogyan kezdődött Magyarországon 1990 után. A progresszió kezdte, emlékszem az egész pályás durva lejáratásra az Antall kormány ellen, a közel-erőszak taxis blokádra – sok mindenre emlékszem. Hogy magyar sérelem, fájdalom nincsen, csak magyar bűn, rosszak és buták vagyunk de majd ők a »tudás és európaiság« megmutatja.

Eb ura fakó, T. olvasók. Megmutatták 94-98 és 2002-2010 között a »tudást«. A  kiindulópont szerintem a mai magyar helyzetben ez a baloldali/progresszív erőszakosság, azt nem mondom, hogy minden jobboldali reakció jó rá. De hogy ki kezdte, az akkori sajtó 90%-nak támogatásával és a teljes nemzetközi sajtó támogatásával, azt tudom. A magyar progresszió.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. július 15. 15:55
"Fico, Trump – ki lesz a következő?" A Mandiner Orbánt szeretné.
catalina11
2024. július 15. 13:58
Kétes 2024. július 15. 13:09 Lefordítom újmagyarra a társadalmi befolyásolás kérdését, ugyanis számomra Magyar Péter egy közönséges médiatermék nem kevés titkosszolgálati háttérrel. A szavazóit pl. a 444, a telex, a 24.hu, a Népszava újság uszító cikkei nevelték Orbán ellen. Valamint egyes baloldali tv-k aljasságban verhetetlen stúdióbeszélgetései, „kommentárjai”, amelyek kendőzetlenül arra utaltak, hogy Orbán Viktort el kell takarítani az útból. (Legalábbis teret adtak ezeknek a hangoknak, kritika nélkül.) Továbbá az összes kretén standupos, youtuber humorista, közösségi média által kitartott celeb, influenszer tálib, sztárocska, akik hosszú éveken át kifigurázták a velük nem egyező választói gondolkodást. Mind-mind az Orbán-ellenesség szálláscsinálói. Leginkább zsigeri gyűlöletből. És persze az újbaloldali, anarchista közeg is, az abortusz jogáért és a palesztin terroristák jogaiért sikoltozó lányok, a perverzitásukat nyilvánosan népszerűsítők, a törő-zúzó antifa aktivisták. OK.
Kétes
2024. július 15. 13:09
Lefordítom újmagyarra a társadalmi befolyásolás kérdését, ugyanis számomra Magyar Péter egy közönséges médiatermék nem kevés titkosszolgálati háttérrel. A szavazóit pl. a 444, a telex, a 24.hu, a Népszava újság uszító cikkei nevelték Orbán ellen. Valamint egyes baloldali tv-k aljasságban verhetetlen stúdióbeszélgetései, „kommentárjai”, amelyek kendőzetlenül arra utaltak, hogy Orbán Viktort el kell takarítani az útból. (Legalábbis teret adtak ezeknek a hangoknak, kritika nélkül.) Továbbá az összes kretén standupos, youtuber humorista, közösségi média által kitartott celeb, influenszer tálib, sztárocska, akik hosszú éveken át kifigurázták a velük nem egyező választói gondolkodást. Mind-mind az Orbán-ellenesség szálláscsinálói. Leginkább zsigeri gyűlöletből. És persze az újbaloldali, anarchista közeg is, az abortusz jogáért és a palesztin terroristák jogaiért sikoltozó lányok, a perverzitásukat nyilvánosan népszerűsítők, a törő-zúzó antifa aktivisták.
salátás
2024. július 15. 11:26
meg kell nézni melyik oldal szarja tele az egész internetet a saját ideológiájával és nem ám csak a saját segglukaikat,mint hvg, 444,telex, hanem bármit, ami egy kicsit is látogatott próbálj meg a fősodortól ( mindenszar) eltérő állítást megfogalmazni, és tucatjával zúdulnak rád rágalmakkal,ocsmányságokkal ,vérprimitív stílusban. ha visszaszólsz téged tiltanak le az oldalról. többször jártam már így facebookon. na így hódítja meg a baloldal az internetet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!