Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Végül csak saját magát sebesítette meg a merényletre készülő orosz férfi Franciaországban

2024. június 06. 06:25

A francia titkosszolgálatok az év eleje óta három, 2017 óta pedig eddig összesen ötven terrorcselekményt hiúsítottak meg.

2024. június 06. 06:25
Melbourne Braces For Further Unrest Following Days Of Protests

Nyitókép: Darrian Traynor/Getty Images

Letartóztatott a francia rendőrség egy 26 éves orosz-ukrán férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy erőszakos cselekményt tervezett Franciaországban. A férfi korábban megsebesítette magát egy robbanószerkezettel – erősítették meg szerda este az illetékes hatóságok a Le Journal du Dimanche című lap értesülését.

A Donbasz régióból származó, orosz és ukrán útlevéllel is rendelkező férfit hétfő este vették őrizetbe. A gyanúsítottat először a mentősök látták el hétfő délután, miután egy robbanást követően égési sérüléseket szenvedett, majd kórházba szállították, ahol őrizetbe vették és kihallgatták – közölte az országos terrorellenes ügyészség.

A nyomozáshoz közel álló források szerint a gyanúsított „nemrég” érkezett Franciaországba, és a Párizstól északra található Roissy-en-France település – ahol a Roissy-Charles de Gaulle nemzetközi repülőtér is található – egyik hoteljében foglaltak a nevére szobát. A terrorellenes ügyészség közlése szerint ebben a hotelszobában a nyomozók „robbanószerkezetek gyártására használatos eszközöket és anyagokat” találtak, és 

az egyik ilyen eszköz felrobbant, a hotelt ki is kellett üríteni.

Kedden a terrorellenes ügyészség vette át az ügyben a nyomozást, és erőszakos cselekmény tervének gyanúja miatt indított eljárást. A vádhatóság terrorcselekménnyel kapcsolatos bűnszövetkezetben való részvétellel, valamint robbanóanyag vagy robbanóanyag előállítására alkalmas anyag birtoklásával vádolja a gyanúsítottat. 

A nyomozás első megállapításai szerint a Donbaszból származó gyanúsított vállaltan oroszbarát elkötelezettségű, két évig harcolt az orosz hadsereg kötelékében – jelezték nyomozati források az AFP hírügynökségnek. 

Pénteken a belügyminisztérium azt közölte, hogy a francia titkosszolgálatok az év eleje óta három, 2017 óta pedig ötven terrorcselekményt hiúsítottak meg.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkov08
2024. június 06. 10:54
Putyin elég beteg módszerekkel próbálja gyengíteni Európát. Ilyenek ezek a békepártiak..
johannluipigus
2024. június 06. 07:05
Szegény "oroszt" nem tudták az ukránok jobban kiképezni.
5m007h 0p3ra70r
2024. június 06. 06:50
A nyitóképen pedig egy aussie rendőr bilincsel.
Patika
2024. június 06. 06:43
a merényletre készülő orosz férfi Franciaországban ---- 26 éves orosz-ukrán férfi ! Hát a címadásban is politikai szándékkal csúsztatgatva tényferdítő jó kurva anyátokat--- azt. (éreztem, hogy valami nem stimmelhet azért néztem meg tüzetesebben. Az orosz nem béna ennyire)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!