Újabb hadüzenet: Magyarország az EU legnagyobb szabálysértőjével került egy listára

2024. június 24. 08:53

Bár az elmúlt két évtizedben szinte egyáltalán nem vették komolyan a költségvetési felelősségvállalást, az Európai Bizottság hirtelen nagyon fontosnak tartja a túlzottdeficit-eljárás megindítását Magyarországgal szemben. A gazdasági szakértő szerint semmi keresnivalója az országnak egy listán a franciákkal.

2024. június 24. 08:53

Nyitókép: AFP/European Parliament

Nehéz megérteni, hogy az Európai Unió miért éppen most döntött a Stabilitási és növekedési paktum rendelkezéseinek érvényesítéséről, azaz a túlzottdeficit-eljárás megindításáról – írja a The European Conservative. Sven R. Larson szerint több mint két évtizeden át a paktumot szelektíven vagy egyáltalán nem hajtották végre, az Európai Bizottság viszont hirtelen úgy látta, hogy a költségvetési felelősségvállalás nélkülözhetetlen erénynek számít.

De az eljárás alá vont országok listája vitatható. Magyarország az elmúlt tíz évben elég jól teljesített ahhoz, hogy a Bizottság ne tegye egy listára Franciaországgal, Európa legnagyobb költségvetési szabálysértőjével

– jelentette ki a gazdasági szakértő.

Hozzátette, ha nem tör ki a világjárvány, ami az EU minden országában felborította a költségvetéseket, akkor Magyarország adóssága jóval a 60 százalékos szint alatt lenne.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
0123456789-2
2024. június 24. 16:44
Óriási a csúsztatás, az úniónak a kormánnyal van baja nem Magyarországgal.
0123456789-2
2024. június 24. 16:43
Óriási a csúsztatás, az úniónak a kormánnyal van baja nem magyarországgal.
atti64
2024. június 24. 12:26
AZ UNIO VÉGNAPJAIT TENGETI A MIGRIK LEIGÁZZÁK!!!!!KI KELL KÉPNI EBBÖL A FOSTALICSKA SZERVEZETBÖL ADDIG MIG LEHET!!!!!!!!!!!!!!!!!UTÁNA UGASSÁL BAZD MEG NÁCI PATKÁNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
csapláros
2024. június 24. 12:21 Szerkesztve
Zsolakomaromcsapláros 2024. június 24. 11:53 ..."Minden gazdasagot tonkretevo intezkedesrol Orkban dontott, megpedig veszhelyzeti, rendeleti torvenykezessek. Senki nem tartott pisztolyt a fejehez. Ezek a szimpla tenyek"... Minden kérdésről Orbán CSAPATA, a TANÁCSADÓI DÖNTÖTTEK, vészhelyzet ide, vagy oda. NE HAZUDJ ! A magyar gazdaság köszöni jól és RENDBEN van. Éppen az van a legnagyobb rendben ! A magyar gazdaság segített abban, hogy az ELLENSÉGEI minden károkozása ellenére se süllyedjen el ez az ország a LIBERÁLNÁCI DIKTATÚRÁBAN, amelynek te is egy kisnyilas viceházmestere vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!