Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Öt embert újra kellett éleszteni, miután villámcsapás ért egy csehországi gyermeknapi rendezvényt

2024. június 03. 06:22

A tájékoztatás szerint a sérültek között legalább kilenc gyermek van.

2024. június 03. 06:22
Thunderstorm over Brandenburg

Nyitókép: Patrick Pleul/picture alliance via Getty Images

Tizennyolc ember megsérült vasárnap villámcsapás következtében egy csehországi gyermekünnepségen"

– közölte egy kórházi szóvivő.

A tájékoztatás szerint a sérültek között legalább kilenc gyermek van. A 2 és 16 év közötti fiatalokat részben eszméletlenül találták a földön fekve, bár egyikük sem viselt testén égési sérüléseket, s műtétre sem szorultak. Öt embert azonban újra kellett éleszteni.

A baleset Liberec Vratislavice nad Nisou városrészének kastélyparkjában tartott rendezvényen történt. A sérülteket a környező kórházakba szállították. 

Egy gyereket helikopteren szállítottak a prágai Motol egyetemi klinikára.

A cseh rendőrség szóvivője szerint, akit a CTK helyi hírügynökség idézett, a szerencsétlenséget vihar alatt egy fába csapó villám okozta. Sokan éppen a fa alatt kerestek menedéket az eső elől. Csehországban hagyományosan június elején ünneplik a nemzetközi gyermeknapot.

A heves esőzésekkel kísért viharok az ország más pontjain is fennakadásokat idéztek elő. Nyugat-Csehországban több folyó is megáradt. Plzen városának lakóit például a hatóságok felszólították, hogy maradjanak távol a partoktól. A Plzen és Strakonice közötti vasútvonalat földcsuszamlások miatt le kellett zárni.

(MTI)

***

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. június 03. 11:02
Minek mentek oda.
dimaggio
2024. június 03. 08:04
Ha még Kuncze lenne a belügyminiszter ,azt mondaná : Minek mentek oda .
Babóca
2024. június 03. 07:20
Valószínűleg, nem tanítják a villám veszélyeit, nehogy traumatizálják a kicsiket. Még az alapokat sem, hogy tilos fa alá állni. A haladók azt is tudják, hogy sík területen inkább feküdj a földre, ha bringád is van, attól biztonságos távolságra. Ja, és kapával, kaszával a vállon nem megyünk viharban, bár ez utóbbi mára nem jellemző.
KILÓ
2024. június 03. 07:12
Ezeknél nincs katasztrófavédelem, ami viharban lefújja a rendezvényt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!