Nyugaton már a sokkról beszélnek: újabb ország léphet Magyarország nyomdokaiba

2024. június 06. 10:03

Aggasztónak tartja a jobboldal megerősödését az EP-választások hajrájához érve a Politico, amely elemzésében Magyarországot szemléletes példaként mutatja be.

2024. június 06. 10:03
null

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

A radikális jobboldal újbóli politikai erőként való megjelenése a kontinensen sokkoló – írja az EP-választásokat megelőző hosszú elemzőcikkében a Politico.

A portál attól tart, hogy a jobboldal Európa-szerte megerősödik: példaként említi, hogy Franciaországban a Nemzeti Tömörülés a szavazatok harmadát szerezheti meg, Németországban az AfD a második hely felé tart, Olaszországban pedig Giorgia Meloni a legnépszerűbb.

Magyarország szerepe szemléletes példája annak, hogy a jobboldal miként alakíthatja a politikát, amikor fontos hivatalt tölt be. Bár az ország kicsi, Orbán Viktor miniszterelnök blokkoló szerepet játszott Brüsszelben, megzavarta az EU erőfeszítéseit a migránsok elosztásában és Ukrajna támogatásában

– állítja a cikk, amelynek elkészítéséhez öt újságíróra volt szükség. A szerzők megjegyzik, sokan attól tartanak, hogy Olaszország Magyarország nyomdokaiba lép.

A választási hajrában egyébként őrültebbnél őrültebb ötletek látnak napvilágot, amivel az európai intézményekben dolgozó baloldaliak megpróbálnák a magyar kormányt büntetni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 230 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. június 07. 12:14
Ja, léphet. Még Magyarország is leszavazza a saját véleményét, mert "Európa egysége" fontosabb neki. Vagy inkább kávézik az ország képviselete helyett.
fogas paduc
2024. június 06. 16:08
Voltaire a következőt mondta: " Bár nem értek veled egyet, de mindent megteszek azért, hogy elmondhasd a véleményed....."
5m007h 0p3ra70r
2024. június 06. 15:45 Szerkesztve
» 5m007h 0p3ra70r 2024. június 06. 12:48 “Báncsák a tervet brühühü…” 1 válasz elrejtése Latrina5m007h 0p3ra70r 2024. június 06. 12:52 • Szerkesztve melyik tervet? A mítoszaitokban annyi ilyen terv van már, hogy nem tudom követni.« 1. Migránskvóta, tervezte: Európai Parlament 2. Ukrajna EU csatlakozása, tervezte: Európai Bizottság 3. Ujrajna NATO csatlakozása, tervezte: Ukrajna & USA Vagy? Csak mítosz, hogy szeretnék szétosztani a migrácsokat? Csak mítosz, hogy Ukrajna csatlakozási felkészítése az EU-hoz tervezetten elkezdődött? Miért is kaptak akkor felzárkóztatási támogatást? Csak mítosz, hogy Ukrajna tervei szerint szeretne NATO tag lenni? Ja! És nyilván Orbán egyiket sem akasztotta meg és a politikó hazudik. Vagy! Mégiscsak báncsák a tervet. Te igazából a körülötted zajló eseményeket vagy képtelen követni. Ami nem meglepő, hiszen egy agitpropagandábóp fújt buborékban éled a turbózsellér életedet.
cccbasatu
2024. június 06. 15:29
A baloldal nyugaton aggasztó fölénybe van,a jobb oldal pedig a béka segge alatt van.Orbán meg itt háborús hisztit produkál és hülye téziseket állít!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!