Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Nem meglepő: az ukrán nacionalisták új kedvence lett Magyar Péter

2024. június 06. 07:44

Ukrajnában már Magyar 2026-os győzelmére spekulálnak.

2024. június 06. 07:44
Debate Of The Top Candidates Before The EU Parliament Elections In Hungary

Nyitókép: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

Az ukrán kormányzat elkötelezett híve, Szerhij Szidorenko egy közel húszperces műsorban foglalkozott Magyar Péterrel. Már a beszélgetés elején nyilvánvalóvá válik, hogy Szidorenko nem járatos a magyar politikában, mivel Magyar Pétert Orbán Viktor korábbi munkatársaként említi. Ennek ellenére végig érezhető volt a lelkes rajongás Magyar Péter iránt – írta meg a Magyar Nemzet.

Szidorenko kérdezőtársa az Európai Pravda munkatársa, az ukrán kormány szócsöveként ismert Maria Emmis volt. Szidorenko a műsorban elmondta, hogy június 9-én európai parlamenti és helyhatósági választások lesznek Magyarországon, ami ugyan a kormányzati pozíció szempontjából semmin se fog változtatni, de Budapestre azért érdemes lesz majd figyelni így is.

Ezt követően hamar rátértek Magyar Péter hozsannázásra.

És a legfontosabb, hogy magyarul Tiszának hívják. Akárcsak a Tisza folyó. És nem véletlen, de ez tulajdonképpen a magyarok szent folyója. Tehát van egy bizonyos kapcsolat Ukrajnával.

– mondta Szerhij Szidorenko.

Az elemző szerint ugyan Magyar egyelőre nem sok részletet árult el az Európa politikájáról, ennek ellenére jó eséllyel mindenben alávetné magát és Magyarországot az uniós kívánalmaknak, ami Ukrajna szempontjából több mint kívánatos változás lenne.

A jó politikai stratéga

„Bár Magyar sikeresen próbálja elhatárolni magát az ellenzéktől, mondván, hogy én nem vagyok olyan, mint ők, mégis együttműködést tervez velük. Legalábbis úgy tűnik. Ez pedig azt jelenti, hogy ha nyer, akkor a kormány nagy valószínűséggel koalíciós kormány lesz, és az egyesült Európa-párti (most még) ellenzéknek lesz befolyása” – tették hozzá.

Szidorenko emelett megjegyezte, hogy korábban Magyar ugyan „nem állt teljesen Ukrajna oldalára, de néhány tisztességes érvet megfogalmazott”. Hozzátette, hogy „úgy tűnik, hogy Magyarról kiderült, hogy nagyon jó politikai stratéga, és megérti, hogy egyszerűen veszélyes számára közvetlenül támogatni Ukrajnát.” És mint mondja, akkor elveszítené a választást. 

Ugyanakkor hozzátette, hogy amint megnyerné a 2026-os választást Magyar Péternek színt kellene vallania: 

úgy tűnik, megértette, hogy neki európai pénz kell, neki nem Ukrajna kell. De ahhoz, hogy európai pénzt kapjon, neki Ukrajnára van szüksége”

 – mondták. 

Ezzel gyakorlatilag azt is elismerve, hogy Brüsszel azért bünteti Magyarországot, mert békepárti álláspontot képvisel.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:04
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­­­k­­­e­­l­­d­­­ ­a­ ­s­­­z­e­­­x­­­i­ ­­­p­u­n­c­­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Valodi
2024. június 07. 01:08
Darthvader 08:04 "Csak a tartalom nélküli reményt látják benne, holott van ott tartalom. Nem veszélytelen tartalom. Ébresztő Tiszások!" - höhöhö ... ezekre a Tiszásokra gondolsz? Ezek már nem lázadnak - a "környezetpusztító" természetes vízi halászcsaládok ... Tudod, akiket egy nap alatt szavazott a fidesz koldussá! De nemhogy lázadók, de nagyon gyenge muzsikusok is voltak, mert csendben eloldalogtak közmunkásnak - oszt' egy fideszest se görgetett a Tisza feneke...
Valodi
2024. június 06. 17:48
cutcopy 08:33 "hazudott reggeléjjeleste.." - höhöhö ... bizony! Ni: (2007.03.10.) „Erős vidékre van szükség, amely képes biológiailag és gazdaságilag fenntartani az országot. A politikai, demográfiai, gazdasági biztonság és stabilitás feltétele a vidék megerősítése - jelentette ki Orbán Viktor szombaton.” ... vagy nem is hazudott, csak a sok kétharmad megfeküdte a gyomrát, és megfordult szegénynek a tápcsatornája? (2023.12.17 - Magyar Közlöny) "A Hunland cégcsoport öt cégét nyilvánította mintagazdaságnak Orbán Viktor, a társaságok tulajdonosa pedig a holland Joseph Janssen. Agárdi Farm Kft., Bovinia Kft., Dupor Kft., HLT Production Kft., Hunland Service Kft." Mit lehessen tudni ....
polárüveg
2024. június 06. 17:06
Hát nem aranyos? Az ukrán nacionalisták dicsérik a magyar nem nacionalista, nem szuverenista, hanem globalista internacionalista politikust ... a jó nacionalista (inkább sovén) dicséri a jó globalistát! "Négy láb jó, két láb rossz!" Ez a dicséret mérgező lesz Magyar Péter szavazataira nézve. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!