„Erőszakmentes” állatvédők rongálták meg III. Károly portréját

2024. június 11. 17:38

A kép négy évig készült.

2024. június 11. 17:38
null

Nyitókép: X

Az Animal Rising (Állatfelkelés) nevű, magát erőszakmentes állatvédő szervezetként definiáló csoport megrongálta III. Károly király brit uralkodó frissen felavatott, négy évig készült portréját, hogy felhívja a figyelmet a királyi védnökség alatt, ennek ellenére szerintük „kegyetlenül” működő farmokra  – szúrta ki Index.

A csoport felszólította III. Károly királyt, hogy függessze fel az RSPCA támogatását, amíg ez a helyzet nem változik.

A brit uralkodót formabontó módon ábrázoló hatalmas, 2,6 méter magas és 2 méter széles alkotás Jonathan Yeo munkája, és a neves brit képzőművészeti magángyűjtemény, a Philip Mould Gallery londoni kiállítótermében látható. A festmény, amely a brit hadsereg egyik alakulata, a Welsh Guards vörös dísz-egyenruhájában, ugyancsak a vörös különböző intenzív árnyalataiban játszó háttér előtt ábrázolja a királyt, 

négy évig készült, és Károly személyesen avatta fel május 14-én.

A csoport két tagja Károly arcmására a Wallace és Gromit című brit animációs vígjátéksorozat főszereplője, Wallace arcképét ragasztotta, alá pedig egy szövegbuborékot rakott, amelyben Wallace felhívja hűséges kutyája, Gromit figyelmét arra, hogy milyen kegyetlenül bánnak a brit farmokon a tenyészállatokkal.

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. június 12. 01:00
Szerencsére egy értéktelen szemetet rongáltak meg a kretének.
letsgobrandon-2
2024. június 11. 18:56
"Wallace felhívja hűséges kutyája, Gromit figyelmét arra, hogy milyen kegyetlenül bánnak a brit farmokon a tenyészállatokkal." -- kíváncsi lennék , hogy az ilyen nyomorékok meddig maradnának életben egy lakatlan szigeten
letsgobrandon-2
2024. június 11. 18:54
az eltartott félhülye proli picsák ennyire tisztelik mások munkáját
Amon-Li-Sa
2024. június 11. 18:48
Szerintem Károly bízta meg őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!