Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Elmondták a britek, ezért nem sikeres az orosz hadsereg Ukrajnában

2024. június 12. 22:10

Oroszország vezetése kudarcra van ítélve – vélik a britek.

2024. június 12. 22:10

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP

A brit védelmi minisztérium X-en frissen közzétett videójában arról van szó, hogy egy hónapja az orosz hatóságok korrupció miatt letartóztatták Timur Ivanov védelmiminiszter-helyettest, amely szerintük azt igazolja, hogy Oroszország vezetése kudarcra van ítélve – adta hírül a portfolio.hu

Az orosz vezetést megmérgezte a korrupció, ezért nem tudják megfelelően támogatni az orosz katonákat Ukrajnában, az orosz tábornokok a pénzt választották az orosz emberek élete helyett” 

olvasható a videóban. 

Kitértek arra is, hogy szerintük az orosz miniszterek 1 milliárd rubelnyi kenőpénzt vettek föl azért, hogy a hadsereg számára rossz logikai szerződéseket kössenek. 

Ezek miatt a szerződések miatt nem kapnak támogatást az orosz katonák a frontvonalon az Ukrajna ellen viselt illegális háborúhoz” – hívják fel a figyelmet. „Az orosz vezetők a korrupció következményeként most orosz emberek életét áldozzák fel ebben a fölösleges háborúban” – tették hozzá. 

A brit védelmi minisztérium videóját itt megtekintheti

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. június 15. 10:57
CsakOlvas 01:10 "Te valami elképesztő álomvilágban élsz." - ez lenne az? „... a Covid járvány alatt, hogyha lezárták volna az ország határát, akkor 3-4 napon belül AZ EMBEREK NEM JUTOTTAK VOLNA ÉLELMISZERHEZ, olyan mértékű az élelmiszerimport." (Lázár János 2020.) „... A háromezer-kétszáz magyar településből ezer az elnéptelenedés határára jutott, a fiatalok elköltöznek, gyerek nem születik. Nincs megélhetés, gyönge az infrastruktúra, csapnivaló a közlekedés.” (Lázár János 2021.) (Vecsei Miklós) "Ha nem sikerül rövid időn belül felszámolni a nyomort a szegény térségekben, akkor települések sora fog végletesen ellehetetlenülni – figyelmeztet a társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos." (Schmidt Jenő TÖOSZ elnök 2018) „Azok a falvak lesznek még nehéz helyzetben, amelyek környékén túl jó a föld, ugyanis a nagybirtokos mezőgazdaság nagyon kevés embernek ad munkát.”
CsakOlvas
2024. június 15. 01:44
www.youtube.com/watch?v=3hyFB6SA7b4&list=RDNqC9QBm6v-k&index=43
Valodi
2024. június 14. 00:59
453682 22:50 "Én már nem tudok kiigazodni hogy melyik információ igaz." - höhöhö ... engem inkább ez érdekel: Wass Albert: Mire a fák megnőnek Az ember csak szánt, vet, kalapál, arat. Ganét hord, újra szánt, újra vet, újra meg újra. S egyszer csak észreveszi, hogy a hajában szürke szálak vannak, megszélesedett a homloka, szakálla szürke már, s bajusza bozontos. Az ember csak észreveszi, hogy a csikóból csontos, öreg ló lett, a gyermekek szakállt eresztettek és bajuszt. A bölcsőben síró leánykák férjhez mennek, és új bölcsőt ringatnak. Az ember, ha ezeket észreveszi, meglepve megtorpan és csodálkozik. Istenem, mondja, hát így... hát így vagyunk már. Eltelt az idő. (...) Igen, hát ez a rend, mondja magában az ember. Ez a rend. Csak kár, olyan rövid volt az egész. Hogy tulajdonképpen semmi sem történt, csak volt néhány szép és nagyszerű élmény, és volt néhány csúnya és gonosz élmény. Volt néhány gazdag, örömtől dagadó perc, és volt néhány megaláztatás, néhány kellemetlen kaland
Valodi
2024. június 14. 00:48
Akitlosz Jó étvágyat hozzá! Faludy György Tanuld meg ezt a versemet … Tanuld meg ezt a versemet, hadd kísérjelek, ha nem leszek, mikor nyűgödre van a ház, hol laksz, mert nincs se víz, se gáz, s elindulsz, hogy odút keress, rügyet, magot, barkát ehess, vizet találj, bunkót szerezz, s ha nincs szabad föld, elvegyed, az embert leöld s megegyed – hadd bandukoljak ott veled, romok alatt, romok felett, és súgjam néked: tetszhalott, hová mégy? Lelked elfagyott, mihelyst a várost elhagyod. Tanuld meg ezt a versemet. Az is lehet, hogy odafenn már nincs világ, s te odalenn a bunker mélyén kérdezed: hány nap még, míg a mérgezett levegő az ólomlapon meg a betonon áthatol? s mire való volt és mit ért az ember, ha ily véget ért? Hogyan küldjek néked vigaszt, ha nincs vigasz, amely igaz? Valljam meg, hogy mindig reád gondoltam sok-sok éven át, napfényen át és éjen át, s bár rég meghaltam, most is rád néz két szomorú, vén szemem? Mi mást izenhetek neked? Felejtsd el ezt a versemet. Toronto, 1980
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!