Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

„Hazaáruló" az Osztrák Szabadságpárt vezére a liberálisok szerint

2024. május 31. 19:23

Az osztrák liberálisok az FPÖ orosz kapcsolatait vizsgálnák.

2024. május 31. 19:23
Herbert Kickl

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken.

Nyitókép: CHRISTIAN BRUNA/AFP

Az osztrák liberális párt vezetője arra szólította fel a kormányt, 

hogy vizsgálja meg, hogy a Szabadság Pártjának vezetője, Herbert Kickl hazaárulással vádolható-e, miután jelek utaltak arra, hogy ő és pártja az orosz hírszerzés „hosszú karjaként” működött.

A Politico múlt héten megjelent jelentésére hivatkozva, amelyben az osztrák Szabadság Párt szerepét firtatták az ország hírszerző ügynökségeinek lejáratásában, a Neos párt vezetője, Beate Meinl-Reisinger figyelmeztetett, hogy az orosz befolyás „élet és halál” kérdése Ausztria és Európa számára.

„A kérdés az, hogy Herbert Kickl a hasznos idiótája volt-e Putyinnak, vagy tudta-e, mit csinál és kinek?” – folytatta. „Ez egy nagy botrány, aminek bűnügyi vonzata is van. Világosan szeretném leszögezni: ez hazaárulás.”

A Politico cikke részletesen taglalja, hogy az egykori osztrák hírszerző tisztek éveken át szolgáltattak Oroszországnak titkos információkat, miközben segítettek Moszkvának az ország hírszerzési szolgálatának aláásásában. Nyugati titkosszolgálati források szerint a végső cél az volt, hogy megbénítsák Ausztria hírszerző ügynökségét, a BVT-t, majd újraépítsék azt olyan ügynökökkel, akik hűségesek Moszkvához.

A Szabadság Párt szóvivője elutasította Meinl-Reisinger vizsgálatra való felhívását Kickl szerepét illetően, mondván, ez „alaptalan kísérlet a párt meggyalázására”

A Szabadság Párt kedvező helyzetben van mind a jövő hónapban esedékes európai parlamenti választás, mind pedig az őszi országos választások tekintetében.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. június 01. 07:06
Vegyük meg tőle Bécset Budapestért.... (jó üzlet lenne mindenkinek)
Beszélgető
2024. május 31. 21:35
Befostak a buzzancs labancok, hogy a konzervatív labancok kibasszák őket a langyi hatalmi pozícióból. Ezek gyilkoltak már a hatalomért, jó lesz vigyázni és figyelni!!!
julius68-2
2024. május 31. 21:15
Az FPÖ vezetőket, inkább előbb mint utóbb kicsinálják !
Ehetős Odó
2024. május 31. 21:06
Lipsik nem nyugszanak. Szarban vannak Labancföldön is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!