Rendkívüli!

Rendkívüli: iráni drónok indultak el Izrael ellen, küszöbön a háború

TikTok-diplomácia? Idén először beszélt egymással az amerikai és kínai elnök

2024. április 03. 05:45

Blinken külügyminiszter is Kínába látogat.

2024. április 03. 05:45

Nyitókép: Shutterstock

Több amerikai kormánytag pekingi utazásáról, valamint alacsonyabb szintű amerikai-kínai egyeztetésekről is megállapodott Joe Biden amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök idei első telefonos megbeszélésén. A Fehér Ház közleménye szerint 

a két vezető egyetértett országaik közötti kommunikációs csatornák nyitva tartásában

 a magas szintű diplomácia és munkacsoportok révén. Ennek részeként Jannet Yellen pénzügyminiszter, valamint Antony Blinken külügyminiszter is Kínába látogat – áll a közleményben.

Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint Joe Biden a két ország közötti vitás kérdéseket érintve hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok továbbra is megteszi a szükséges lépéseket a fejlett amerikai technológia védelmében, annak megakadályozására, hogy azokat az amerikai nemzetbiztonság gyengítésére használják fel. A megbeszélésen 

szóba kerültek a TikTok korlátozására irányuló amerikai törvényhozási lépések is.

Joe Biden aggályait hangoztatta az orosz védelmi ipar számára nyújtott kínai támogatása, valamint annak európai és transzatlanti biztonságra gyakorolt hatásai miatt. Az amerikai és kínai elnök legutóbb tavaly novemberben személyesen tárgyalt Kaliforniában.

(MTI)

 

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-72
2024. április 14. 02:19
🍓 ️ F­­o­­­r­­­r­­ó­­ l­­á­­­n­yok sz­ex­­et ak­ar­­n­ak, ba­­sz­­­d m­­eg ők­­­et 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Nasi12
2024. április 05. 22:30
Minek megy Blinken kínáig? Májusban itt is találkozhatnának. Ukrajna felosztásáról.
Aerion
2024. április 03. 11:13
Mármint hugyosjózsi, az amerikai elnök? Aki arra se emlékszik ebédidőben, hogy aznap mit reggelizett? Hát fasza.
formaegy-2
2024. április 03. 10:33
"Joe Biden aggályait hangoztatta az orosz védelmi ipar számára nyújtott kínai támogatása" Köze hozzá? Azért szarni bele ebbe a "diplomáciába"! Simán a pofájába kellett volna vágni, hogy a világ legaljasabb gyilkos terrorista USA aki legyilkolta már az egész világot, most Európában robbantott ki egy háborút, visszább az agarakkal, nehogy már egy rohadt gyilkos Biden pofázzon bele abba ki ki mellett áll, ki kinek hogyan segít!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!