Oroszország keményen visszavágott az újabb EU-s szankciócsomagra

2024. február 23. 19:37

Az oroszok kibővítették az európai intézmények és az EU-tagállamok azon képviselőinek listáját, akiknek tilos belépniük államuk területére.

2024. február 23. 19:37

Oroszország újabb korlátozásokat vezetett be az Európai Unióval szemben, válaszul az ellene elfogadott újabb szankciócsomagra – közölte a külügyminisztérium.„Válaszul ezekre a barátságtalan intézkedésekre az orosz fél jelentősen kibővítette az európai intézmények és az EU-tagállamok azon képviselőinek listáját, akiknek (...) tilos belépniük államunk területére” – közölte az orosz diplomáciai tárca a honlapján.

Itt az új orosz stoplista

A tiltólistára fegyveres testületek és kereskedelmi szervezetek alkalmazottai, valamint Kijevnek katonai segítséget nyújtó uniós tagállamok állampolgárai kerültek. Továbbá olyan személyek, akik részesei orosz tisztviselők üldöztetésének, emberek ukrajnai „illegális letartóztatásának” és az ország területéről való eltávolításának, továbbá olyanok, akik részt vesznek az orosz vezetés elleni „törvényszék” létrehozásában, valamint olyanok is, akik az orosz állami vagyon elkobzását vagy az abból származó jövedelem Ukrajna érdekében történő felhasználását támogatják. Emellett a korlátozásokban olyan személyeket érintettek, akik támogatják az Oroszország elleni szankciók bevezetését, megpróbálják aláásni Moszkva kapcsolatait más országokkal, és dezinformációt terjesztenek róla.

Az új orosz stoplista az Európa Tanács olyan funkcionáriusaira, az EU-tagállamok olyan törvényhozóira, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetben (EBESZ) és a szervezet parlamenti közgyűlésében (PACE) olyan aktív személyekre is kiterjed, akik 

„szisztematikusan agresszív nyilatkozatokat tesznek Oroszország ellen”. 

Az orosz külügyminisztérium kilátásba helyezte, hogy Moszkva a jövőben is gyorsan és megfelelő módon fog reagálni a Nyugat minden barátságtalan lépésére.

Az EU Tanácsa pénteken jóváhagyta a Moszkva elleni 13. szankciócsomagot, amely 106 magán- és 88 jogi személyt érint. Többségüknek Brüsszel szerint köze van az orosz hadiipari komplexumhoz. A listán mások mellett kínai, indiai, Srí Lanka-i, szerbiai, kazahsztáni, thaiföldi és törökországi cégek szerepelnek.

(MTI)

***

Nyitókép:  ALEXANDER KAZAKOV / POOL / AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. február 24. 06:14 Szerkesztve
A vétótlan köpcös geci csicska aláirta a 13. szankciós csomagot. Is. Meg pártucatnyi szankcióhosszabbítást. Is. Pedig a 99% a nemzeti inzultáción leirta neki, meg a zsideszes bandájának, hogy a szankciók károsak! De leszarja. A sajàt szavazóit is, mert egy hazug vétótlan köpcös geci csicska, amelyik úgy táncol, ahogy brüsszel fütyül. Nem azt kell figyelni, amit a zsideszes gecik hazudoznak, hanem azt, amit tesznek.
pandalala
2024. február 24. 01:02
hehe
Ízisz
2024. február 23. 20:54
Z. "Oroszország keményen visszavágott az újabb EU-s szankciócsomagra" Ez olyan kemény visszavágás??? 🤦‍♀ Lepkefing... 🤨😏💤
masikhozzaszolo
2024. február 23. 20:47
Hüje oroszok. Jöjjenek csak azok az uniós képviselők, most van üresedés Novaja Zemlján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!