Nyugati lap: Az ukránok képességeit meghaladja, hogy partra szálljanak a Krímben

2024. február 25. 16:53

Enélkül viszont esélytelen az oroszok kiűzése.

2024. február 25. 16:53
null

A régóta várt ellentámadás tavaly meghiúsult. Oroszország visszafoglalta Avgyijivkát, ami az elmúlt kilenc hónap legnagyobb háborús nyeresége. Ukrajna nem tudja megnyerni a háborút – állítja Anatoli Lieven, a Quincy washingtoni nonprofit külpolitikai intézet eurázsiai programjának vezetője, aki szerint a fronton immár annyira egyértelmű a helyzet, hogy Zelenszkij is kénytelen volt ezt elismerni – írja a Time. A szakértő szerint Joe Biden most azzal próbálkozik, hogy az ukránok ki tudjanak tartani az amerikai választásig, utána majd remélhetőleg fel tudják morzsolni az orosz erőket az állóháborúban.

Csakhogy ebből az következik, hogy végleg elvesznének az orosz kézen lévő területek. 

Természetesen Kijev sosem mondana le azokról. Ugyanakkor Észak-Ciprus példája 1974 óta mutatja, hogy az ilyen viták sokáig elhúzódhatnak, viszont nem törvényszerű, hogy újabb összecsapáshoz vezetnek.

A szakértő úgy véli: az viszont őrültség, hogy vissza lehet szerezni minden talpalatnyi földet az ellenségtől, ahogy az is, hogy ki lehetne űzni az oroszokat a Krímből, ugyanis ahhoz partraszállás szükséges, ez pedig meghaladja az ukránok képességeit. 

Sokkal inkább járhatónak tűnik, hogy az idén csak védekezik az ukrán fél, jövőre viszont átlendül támadásba”

– véli a szakértő. Aláhúzza azonban, hogy ha nem érkezik amerikai segítség, akkor várhatóan összeomlik a védelem, tehát reménytelen abban bízni, hogy lehetséges a teljes ukrán győzelem.

Nyitóképen a Krími híd / Wikipedia

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2024. február 25. 19:50
Zeleninar sok ember ÉLETÉT MENTHETNÉ MEG EGY gyors KAPITULÁCIÓVAL.
nempolitizalok-0
2024. február 25. 19:10
Hogyne lenne esélyük, Kínának és Iránnak is hadat üzentek.
orokkuruc-2
2024. február 25. 19:00
Mintha 2 FED tulajdonos-csoport csatázna a háború folytatásának mikéntjén: - az egyiknél most az jönne, hogy a lehető legtöbb költséget az EU-ra hárítani és persze nyeregben maradni Ukrajna maradékában (ezek eröltetik a ukrán termények EU-ba nyomását is) - a másik pedig a háború eszkalálásán dolgozik minden erővel. Ők inkább Oroszországból harapdálnának.
backsplash
2024. február 25. 18:56
Az ukránoknak nincs varázspálcája, ezért esélytelen, hogy világuralomra törjenek. Bazmeg. Komolyan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!