Nincsenek megszállt ukrán területek az orosz ENSZ-nagykövet szerint

2024. február 23. 20:34

Nyebenzja kijelentette, hogy a kijevi vezetés és nyugati szponzorai hazugságokat terjesztenek.

2024. február 23. 20:34

Ukrajnának nincsenek ideiglenesen megszállt területei, léteznek az oroszországi Krím, Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja régiók – jelentette ki pénteken Vaszilij Nyebenzja, Oroszország állandó ENSZ-képviselője a világszervezet közgyűlésén.

„A tény az, hogy Ukrajnának nem léteznek ideiglenesen megszállt területei, de vannak orosz régiók: a Krím, amellyel az újraegyesítés tizedik évfordulóját fogjuk ünnepelni márciusban, valamint a törvényes népakaratnyilvánítást követően csatlakozó Luhanszki és Donyecki köztársaságok, valamint Herszon és Zaporizzsja megyék” 

– hangsúlyozta az orosz diplomata.

Nyebenzja kijelentette, hogy a kijevi vezetés és nyugati szponzorai hazugságokat terjesztenek és nem csupán a tényeket próbálják elferdíteni, de a történelmet is át akarják írni.

Dmitro Kuleba és David Cameron is felszólalt

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter arról beszélt, hogy Oroszország célja megsemmisíteni Ukrajnát. „A háború egyetlen oka volt és marad, hogy Oroszország megtagadja Ukrajna létjogosultságának elismerését” – hangoztatta. Kuleba felidézte, hogy az utóbbi egy évtizedben számos diplomáciai rendezési javaslat volt. Csak azóta, hogy a Krímet 2014-ben Oroszország elcsatolta, 200 sikertelen béketárgyalási forduló volt húsz tűzszüneti megállapodással a Krím viszonylatában. Kuleba Moszkvát okolta a kudarcért.

David Cameron brit külügyminiszter Vlagyimir Putyin orosz elnök agresszív politikájára figyelmeztetett. „Ez nem olyan férfi, aki kompromisszumot keres” – mondta. 

Ehelyett egy neoimperialista zsarnok, aki azt hiszi, hogy a hatalom előbbre való a jognál” 

– tette hozzá.

Az este folyamán ül össze az ukrajnai háború kitörésének második évfordulója alkalmából az ENSZ Biztonsági Tanácsa is. Antony Blinken amerikai külügyminiszteren ezen várhatóan nem vesz részt.

(MTI)

Nyitókép: Yuki IWAMURA / AFP
 

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kőbaltás
2024. március 07. 04:57
Az Ukrán bábok,és nyugati gyarmatosítóik valóban nagyokat hazudnak. Oroszországnak esze ágában sincs Ukrajna bekebelezése. A cél az amerikaiak kitakarítása Ukrajnából.
lajajakab11
2024. február 24. 07:17
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
ertönszena
2024. február 24. 05:58
Ukrajnában 2014-ben, a Majdan után alakultak ki polgárháborús állapotok, mert a keleti régiók lakói nem örvendeztek annyira a Nyugat által végrehajtott puccsnak, és az Ukrajnától való elszakadás napirendre került. Például Donyeckben az erről szóló népszavazáson 90 százalék voksolt az önállóságra. Csak azért, hogy a libsik is kapisgálják, mikor és miért kezdődött ez az egész. Végig lehet venni sorjában az eseményeket egészen a 2022. februári orosz beavatkozásig, de abból kiderülne, hogy nem úgy volt az, hogy Putyin egyszer úgy ébredt, na, most lerohanom Ukrajnát. Baromság. Egyébként vajon miért van az, hogy az Oroszországhoz csatolt területek lakói, ha ez annektálás, soha nem tiltakoztak? Hát pontosan azért, mert boldogan tartoznak Oroszországhoz. Kijev másodrendű állampllgárként kezelte és fenyegette, irtotta öket, Oroszországban viszont teljes jogú polgárok.
Falióra tábornok
2024. február 24. 00:04
aszongya a kojak: "törvényes népakaratnyilvánítást követően" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!