Hoppon maradt Zelenszkij, Tusk még nem akar találkozni vele

2024. február 23. 06:56

A lengyel miniszterelnök azt nyilatkozta, úgy véli, hogy világosan fogalmazott.

2024. február 23. 06:56
null

Amint arról beszámoltunk, március végére Varsóba hívta Zelenszkijt Donald Tusk, a lengyel kormányfő ugyanakkor nemet mondott ukrán kollégája azonnali tárgyalási ajánlatára.

A találkozásra okot adó esemény egyébként a több hónapja húzódó és egyre jobban eszkalálódó gabonavita lenne. Az elmúlt napokban ugyanis Ukrajna és Lengyelország határánál már napok óta tüntetnek a lengyel gazdák az olcsó ukrán exportgabona ellen, lezárva a határátkelőket.

Zelenszkij még szombat előtt szeretett volna tárgyalásokat folytatni Tuskkal, aki azonban egy csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, reméli, hogy a technikai megbeszélések eredményesek lesznek a március 28-án esedékes találkozóig.

Arra a riporteri kérdésre, hogy azt jelenti-e ez, hogy nem megy el a Zelenszkij által kívánt találkozóra, a lengyel miniszterelnök azt mondta, úgy véli, hogy világosan fogalmazott. Direktben nem válaszolt az ukrán elnök ajánlatára.

(Reuters)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Matthys

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2024. február 25. 19:54
Tuskó IS tudja WÁLASZTÁsokk LESZNEK és a parasztpárti tagjai a koalíciónak BEDÖNTHETIK Tuskó KURMÁNYÁT...
formaegy-2
2024. február 23. 09:20
Először még megvárja az ukázt az Európagyilkos náci Leyentől, és a gyilkos terrorista USA-tól, börtönbe záratja a lengyel gazdákat, és utána a puccosseggű elé térdel. Köp!
nemecsekerno_007
2024. február 23. 08:31
Várja a direktívákat Washingtonból. :)))))))
Vata Aripeit
2024. február 23. 08:29
Tusk, azt reméli, hogy március végén Z-ből már X lesz, és nem kell vele találkoznia, a kis huncut
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!