Közeleg a döntő ütközet: gőzerővel támadják az oroszok Avgyijivkát, nemsokára körbe is vehetik

2024. február 07. 11:40

A Donyeck melletti települést szinte percenként éri találat.

2024. február 07. 11:40
Military mobility of Ukrainian soldiers in the direction of Avdiivka

Az ukrán Focus hírportál számolt be arról, hogy az oroszok 30 percenként lövik már Avgyijivka városát, ukrán jelentések szerint a várost védő ukrán erők az elmúlt 24 órában 21 támadást vertek vissza. Azt írják, hogy egyre nagyobb erővel nyomulnak előre az oroszok és már a védők állásait is szétrobbantották a Moszkvához hű erők. 

Az erről szóló hírt megerősítette Sztanyiszlav Bunjatov, az Ukrán Fegyveres Erők egyik altisztje is a Telegram-csatornáján. Szavai szerint vészesen fogy a tüzérségi lövedékük, a gyalogsági katonák pedig pokolian fáradtak. 

Nincs hova visszavonulni”

– tette hozzá, majd azt írta, addig harcolnak, míg van erejük, de több tüzérségre és erősítésre van szükségük. Állítása alapján az oroszok már közel vannak ahhoz, hogy bekerítsék a várost. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ozge Elif Kizil / ANADOLU / Anadolu via AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 09. 16:43 Szerkesztve
ezt a "21 támadást vertek vissza" úgy kell érteni, hogy nem vertek vissza semmit, csak kb. 21x szórták meg őket különböző lövedékekkel.
ProletarFC
2024. február 08. 00:30
Nagyjából annyi idő alatt fogják bevenni Avdiivkát, mint Mariupolt, mivel ott is vannak hasonló bunkerként funkcionáló föld alatti üzemek.
remi
2024. február 07. 20:56
A ma reggeli rakétázásban állítólag "zirkon" típusú hiperszónikus gyalásót vetettek be, észak-koreai és kínai mosógépchipből öntve. A hír egyelőre nincs megerősítve, de ha igaz akkor a ruszki vojenkorok szerint szárazföldi, mozgó kilövőállásról indították (eddig elvileg csak egy nukitengó és egy fregatt volt felszerelve vele, az meg egyik sincs a körzetben), ami nem jó hír a hoholoknak mert amíg a kinzsal indítását végző Mig-31-ek felszállást tudják detektálni, addig ennél leginkább csak a becsapódásra lesznek majd figyelmesek, a teljes röpidő lesz ugyanis annyi mint amíg a Mig felszáll.
Hohokam
2024. február 07. 17:47
Nagyon tudnak ezek a mosógépből kiszedett csipekkel hajtott orosz gyalogsági ásók.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!