Körözést adtak ki az EU- és NATO-tag miniszterelnökre

2024. február 13. 11:28

Egy észt államtitkár és egy litván kulturális miniszter is felkerült a körözési listára.

2024. február 13. 11:28
null

Az orosz belügyminisztérium honlapja egy adatbázisban „a büntető törvénykönyv alapján körözött személyként” szerepeltette Kaja Kallast, észt miniszterelnököt – számolt be keddi cikkében a Deutsche Welle. Kallason kívül Taimar Peterkop észt államtitkár és Simonas Kairys litván kulturális miniszter is felkerült a körözési listára. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője később azt mondta, hogy Kallas és a többi balti törvényhozó Oroszország elleni ellenséges cselekedetek és „a történelmi emlékezet meggyalázása” miatt kerültek fel a körözési listára.

Ezek olyan emberek, akik ellenséges akciókat hajtanak végre a történelmi emlékezet és hazánk ellen” 

– mondta Peszkov újságíróknak. Egy névtelenséget kérő orosz biztonsági forrás azt mondta az orosz állami TASZSZ hírügynökségnek, hogy a három képviselő ellen a második világháborúban „szovjet katonák emlékműveinek lerombolása” miatt indult eljárás. A portálon kiemelik: Kallas Oroszország 2022 februári teljes körű orosz inváziója óta Ukrajna hangos támogatója. Ő volt az egyik legerősebb hang az Európai Unióban és a NATO-ban annak érdekében, hogy több fegyvert biztosítsanak Ukrajnának.

Nyitóképen: Kaja Kallas (MTI/EPA/Julien Warnand)

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. február 13. 17:47
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!
robogo72
2024. február 13. 15:52
"Oroszország 2022 februári teljes körű orosz inváziója" Hogy mi ??? Mondd még egyszer hogy "hogy mi" !
o1gtolvaj
2024. február 13. 14:59
Na a cigany erre soha nem kerulne fel.
miserablo
2024. február 13. 14:05
Ukránokat nem is értem .Főleg hogy több 100 000 ember meghalt .Aztán elég volna csak minden ilyen családnak összedobni pár millió dolcsit és leszednék Victoria Nuland ,George és Alexander Soros meg még akik kiprovokálták az ukrajnai háborút .Volna ennyi pénzért aki leszedné őket .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!