Észak-Korea fontos döntést hozott, az orosz-ukrán háborút is befolyásolhatja

2024. február 01. 12:22

Az észak-koreai hatóságok a közelmúltban meghozott döntést a Koreai-félszigeten megnövekedett feszültséggel indokolják.

2024. február 01. 12:22

Az észak-koreai hatóságok a közelmúltban elrendelték a legnagyobb fegyvergyárak számára, hogy drámaian, ötszörösére emeljék meg termelésük mértékét – szúrta ki a dailynk.com. Mint írják: az észak-koreai kormány tisztviselői mindezt a Koreai-félszigeten megnövekedett feszültséggel indokolják, de a lap szerint a döntés hátterében exportigények is állhatnak.

Leadhatták a rendelést az oroszok?

Mint a dailynk rámutat: a bejelentés kapcsán arról nem tettek említést, hogy Észak-Korea hadianyagot exportálna Oroszországba vagy máshová, ennek ellenére egy másik, az észak-koreai fegyverszektort alaposan ismerő forrás a lapnak azt nyilatkozta, hogy Észak-Koreának országon belül nincs szüksége a fegyvergyártás ötszörösére növelésére.

Amennyiben az exporttal kapcsolatos felvetések igaznak bizonyulnak Oroszországot vagy Észak-Korea bármely más partnerét tekintve, annak jelentős hatása lehet akár az orosz-ukrán háború kimenetelére is. Emlékezetes: Ukrajna már így is kevesli a Nyugatról kapott fegyvereket.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: STR / KCNA VIA KNS / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Latrina
2024. február 01. 18:05
megvan a következő példaképetek?
tintapaca
2024. február 01. 16:41
Az angolszász propaganda pária állammá fokozta le Észak-Koreát, nincs valódi, igazolható hír róluk. Egy biztos, ha nem lenne atomhatalom, akkor az USA már régen maga alá gyűrte volna. Szaddam Husszeinnek és Kadhafinak sem volt atombombája, rosszul is végezték. Észak-Korea kiegyensúlyozó szerepet ölt be Kele-tÁzsiában az újjáéledő japán militarizmus ellen. Ismerni kell a huszadik század első felének a trénelmét ahhoz, hogy megtudjuk, Japán milyen szörnyűségeket követett el Korea és Kína ellen. Hasonlóan az USA, Nagy-Britannia és Franciaország, valamint Hollandia, és az első világáháború előtt a Német Császárság.
lajajakab11
2024. február 01. 15:59
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!!"
Wolfram004
2024. február 01. 15:28
Most lenne jól, ha lezuhanna ez EU-ban egy űrpénzzel tömött UFO, abból minden lakost föl lehetne fegyverezni, és így mindenki meg tudna halni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!