Bizarr szabályt kell betartaniuk a hegymászóknak a Mount Everesten

2024. február 08. 14:26

Mostantól az ürüléküket is le kell hozniuk a hegyről, mert büdös és fertőz.

2024. február 08. 14:26
null

„Kezd büdös lenni a hegyen” – panaszkodik Mingma Sherpa, akit a BBC idézett. A Mount Everest nagy részét felügyelő Pasang Lhamu önkormányzat ezért vezette be azt az új szabályt, amelynek előírja:

mostantól minden hegymászónak vissza kell hoznia az ürülékét az alaptáborba.

A hegymászók ugyanis amint elhagyják az alaptábort, nyilván egy módon tudják megoldani a könnyítést: a szabadban. Igen ám, csakhogy az extrém hőmérséklet miatt az emberi végtermék nem bomlik le teljes egészében, az egész helyzet pedig odáig vezetett, hogy egyes hegymászókat elfogja a rosszullét. Ezért innentől kezdve minden hegymászónak úgynevezett ürülékeszacskót kell majd vásárolniuk az alaptáborban, amelyek meglétét ellenőrizni fogják a visszatéréskor. 

Nyitókép: Ang Tashi Sherpa / AFP

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2024. február 09. 12:08
Alapestben jogos, de ha holttestek nem hozzák, pedig azok is bomlanak, legalábbis 0 fok felett, akkor az ürülék miért probléma, csak nem egy kis plusz pénz kell? Talán kiépíthetnének egy tározófélét, amit időszakonként kiürítenek.
Zsolt75
2024. február 08. 20:59
Kap egy százezres büntetést a 30 milliós mászás végén, ha üres a zacsi, aztán eredjen Isten hírével. Le van szarva még a szar is, csak a píz, a píz!!!
kambala2
2024. február 08. 19:53
valamire való hegyen eddig is így volt. Az expedició során az egyik guide felügyelte , zacskó , ahol lehet szarósátor , a guide összegyüjtötte és levitte , benne van az expedíció árában.
Gullwing
2024. február 08. 18:55
Mostantól az ürüléküket is le kell hozniuk a hegyről, mert büdös és fertőz. A Mount Everesten sosem megy fagypont fölé a hőmérséklet: a nyári középhőmérséklet -19 fok, a téli -36 fok ....... 😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!