„A V4 halott” – négy kormányfőt próbál meghazudtolni a magyar elemző

2024. február 28. 10:32

Nagy Iván szerint az ukrajnai háborúval kapcsolatos ellentétek miatt a visegrádi országok együttműködése formalitássá vált – a négy érintett miniszterelnök másképp látja.

2024. február 28. 10:32

A visegrádi csoport találkozói mostanra színtiszta formalitássá váltak. Valójában a V4 halott, mert a tagországok már nem tudják támogatni egymást – állítja Nagy Iván, a Visegrad Insight elemzője a Les Echos beszámolója alapján.

Szerinte túlságosan mélyen megosztott a négy ország az ukrajnai háborúval kapcsolatban, radikálisan ellentétes álláspontok kerültek a felszínre.

Ezzel szemben kedden mind a négy miniszterelnök megerősítette, hogy bár valóban akadnak ellentétek, a V4-ek együttműködésére a jövőben is szükség lesz többek között az energia- és agrárpolitika, valamint az illegális migráció ügyében.

„Engem a találkozó arról győzött meg, hogy a V4 él és fontos. A különbségeinket kellő tisztelettel tudomásul tudjuk venni, még ha vitatjuk is egymás álláspontját, és a közös ügyekben pedig van lehetőség az együttműködésre”mondta Orbán Viktor.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:15
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­­g­ö­s­­ ­­l­á­­n­­­y­­­o­k­­­ ­­v­­­á­r­n­­a­k­­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
atti64
2024. február 28. 12:02
EUROPA EGY MOSLÉK FÖLDRÉSZ LETT SAJNOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vata Aripeit
2024. február 28. 11:36
ezzel most ellesznek egy darabig.. a v4 meg van halva, nincs, nincs is 4 ország, soha nem is volt, soha nem is lesz , országok sincsenek, ismeretlen elemzők ezt kielemzik, az élet meg szépen megy tovább.. a kínai elnök idejön, az olaszok idegbe vannak, a franciák elnöke Napoleonost akar játszani (az is milyen jól sikerült már egyszer), feriklári meg iszik és egyre beesettebb és fakóbb az arca...
lhotx
2024. február 28. 10:50
Nemcsak jobban, de évekkel hamarabb tudta. De nem csupán a V4-együttműködést látná szívesen holtan, de mind a négy országot is. Egyelőre nem illendő nyíltan kimondani az ilyesmit, ám nem is sokára teli tüdőből fogja mocskolni ő is, meg az itt előttem szólókhoz hasonló nyugatimádó mocskok az egész Keleti Fertályt. Az ilyenek ugyanis MINDENEK ELLENÉRE, folyvást oda akarnak törleszkedni, ahol szarba sem veszik őket. Jó étvágyat nekik ehhez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!