Keményen beleszállt a Biden-kormányba egy amerikai szenátor, amiért az „elfelejtett” reagálni a lengyelországi eseményekre

2024. január 14. 15:30

JD Vance szerint az amerikai kormány azonban nem habozott támadni Trumpot és a jelenlegi magyar kormányt a „médiaszabadsággal kapcsolatos teljesítményük” miatt.

2024. január 14. 15:30

Joe Biden amerikai elnök kormányát bírálat érte a Donald Tusk lengyel miniszterelnök médiaellenes lengyelországi fellépésével kapcsolatos „hallgatása” miatt – számolt be a Brussels Signal. A portálon azt írják: tavaly év végi hatalomátvétele óta Tusk azon dolgozik, hogy megtisztítsa országa állami tulajdonú médiáját a vereséget szenvedett Jog és Igazságosság (PiS) párthoz fűződő kapcsolataitól. Ennek részeként az egyik közszolgálati televíziót leállították, és számos médiamunkást eltávolítottak, azonban ezek az intézkedések mind belföldön, mind külföldön felháborodást váltottak ki.

A személyzet elbocsátása megkérdőjelezi az új kormány médiaszabadság és a jogállamiság iránti elkötelezettségét” 

– írta JD Vance amerikai szenátor Antony Blinken külügyminiszternek címzett levelében. Vance a továbbiakban a Biden-kormányt is támadta, amiért az „elfelejtett” reagálni a lengyelországi eseményekre. A szenátor megemlítette, hogy az amerikai kormány azonban korábban nem habozott támadni Trumpot és a jelenlegi magyar kormányt a médiaszabadsággal kapcsolatos teljesítményük miatt.

A Biden-kormányzat tisztviselői, a lengyelországi helyzetről nem mondtak semmit” 

– írta közösségi oldalán a politikus.

Nyitókép: Wikipedia

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. január 14. 23:14
Bemelegítés ukrajnára
Szutykok
2024. január 14. 19:49
A demokratikus nyugat örömmel nézi Lengyelország demokratizálódását és ezzel együtt az illibernyák nácitlanítását!!
Szutykok
2024. január 14. 19:45
Egy sima tramplista náci visítozik mert az illibernyák népnyúzó diktatúrát leépíti a demokrata Tusk, hát az a helyzet, hogy a tramplista nácinak kuss a neve:DDD
Takagi
2024. január 14. 19:12
Korrekt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!