A Hamásszal való „összejátszással” vádolta meg a WHO-t Izrael (VIDEÓ)

2024. január 26. 20:55

Erős politikai részrehajlással vádolta meg az Egészségügyi Világszervezetet Izrael ENSZ-nagykövete.

2024. január 26. 20:55
null

Meirav Eilon Shahar, Izrael ENSZ-nagykövete csütörtökön éles bírálatot fogalmazott meg az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) szemben. Lényegében a Hamásszal való „összejátszással” és annak közvetett támogatásával vádolta meg a WHO-t. Állítása szerint ugyanis a szervezet tudatosan figyelmen kívül hagyja az izraeli bizonyítékokat, és nem vesz tudomást a Gázai övezet kórházainak „terroristák általi használatáról” – Írta meg a Times of Israel.

Nincs magyarázat a WHO hallgatására

Emellett hangsúlyozta, hogy az IDF (Izraeli Védelmi Erők) által eddig átkutatott összes gázai kórházban találtak bizonyítékokat arra, hogy a Hamász katonai célokra használta fel a létesítményeket.

A nagykövet szerint a WHO rendszeresen figyelmen kívül hagyja ezen tényeket, amit egy idő után csak a Hamásszal való „összejátszásnak” lehet tekinteni.

Élő pajzs

Izrael korábban is kijelentette, hogy a Hamász civileket használ „élő pajzsként”, például a műveleti bázisok elhelyezésével kórházak alatt. A Hamász elfogott tagjai később megerősítették ezt az állítást. A lap szerint a terroristák tudatosan azzal számolnak, hogy Izrael nem fog bombázni egészségügyi központotokat.

A nagykövet az X-en is megerősítette, hogy a Hamász terroristái céljaik érdekében felhasználják a gázai kórházakat.

A nagykövet felszólalásáról készült videót itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Fabrice COFFRINI / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. január 27. 09:35
Lépjünk ki a WHO-ból! Mind a tervezett világjárványügyi szerződés, mind a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat felülvizsgálata új és eddig elképzelhetetlen hatáskörökkel ruházná fel a WHO-t a világ minden polgárának az egészségét érintő valamennyi kérdésben. A módosítás utolsó tárgyalási fordulója alkalmából a Kla.TV bemutatja James Corbett oknyomozó újságíró tájékoztató előadását arról, hogy hogyan kerül emiatt veszélybe minden egyes ember személyes szuverenitása a saját egészsége felett, és jelen-e megoldást az országok kilépése a WHO-ból. https://vk.com/video644727407_456240683
zsolti123
2024. január 27. 09:35
Ennek az embernek a bűnöző és terrorista múltja, amelyet ez a dokumentumfilm feltár, a hatalmi erö tervezett átruházásával együtt elkerülhetetlenül a népek leigázásához fog vezetni! Nemzetközi felhívás minden nemzet népének! Tisztelt nézők, A népek rabszolgasorba taszítása olyan alattomosan van kidolgozva, hogy a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat vázolt módosításai automatikusan hatályba lépnek, ha nem mondanak neki kifejezetten ellent! Aki tehát erről hallgat, az automatikusan egyetért! Tájékoztassa választókerületének parlamenti képviselőit. Ez megmagyarázza azokat a fő okokat, amelyek miatt ezeket a szerződéseket el kell utasítani. Segítsen mindenféleképpen terjeszteni a "Tedros-akta" megrázó hátterét!
zsolti123
2024. január 27. 09:35
A Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat módosítása Az eddigi tanácsadó WHO jogilag kötelező érvényű globális vezető szervvé válik. Röviden: az ajánlásokból parancsok lesznek! Az a szövegrész, hogy az emberi jogokat és az alapvető szabadságjogokat figyelembe kell venni, törlendő! Tedros ezután egy közvetlen potenciális veszély esetén világméretű egészségügyi vészhelyzetet hirdethetne ki, és ezáltal például kötelező gyógyszeres kezelést írhatna elő, kötelezővé tehetné a védőoltásokat, kötelező vizsgálati bizonyítványokat vezethetne be, vagy akár utazási korlátozásokat is elrendelhetne. KÖVETKEZTETÉS: A WHO főigazgatója hatalmának titokban tervezett, óriási mértékű kiterjesztése olyan hatalommal kíván felruházni egy embert, amely vitathatatlanul a világ leghatalmasabb emberévé teszi.
zsolti123
2024. január 27. 09:34
5. dosszié: Az egészségügyi diktatúrán keresztül a világuralomig A nyilvánosság számára nagyrészt észrevétlenül, a háttérben Tedros a következő puccsot tervezgeti az irányítóival: Hatalmának masszív kiterjesztése mind a 194 WHO-tagállamra - és így szinte az egész világra! A WHO világjárványról szóló szerződése. A WHO pandémiáról szóló szerződést 2024 májusáig kell véglegesíteni a 77. Egészségügyi Világközgyűlésre, majd 194 tagállamnak kell jóváhagynia. Ez a szerződés a WHO-t és annak Tedros főigazgatóját tenné a nemzetközi egészségügyi politika abszolút vezetőjévé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!