A gázai háború jelenlegi állása

2024. január 14. 17:18

Amit a közeljövőben valószínűleg látni fogunk az egy északnyugati irányú ék, ami elvágja Gázát a Sínai félszigettől.

2024. január 14. 17:18
Palestinians flock to markets in southern Gaza on the second day of humanitarian pause
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„A gázai háború jelenlegi állása:
1. A két északi kormányzóság elesett és velük együtt Gáza városa is. Az izraeli csapatok jelentős részét már ki is vonták ezekről a területekről és új feladatok végrehajtására készítik fel őket.

2. A harcok dandárja Han Junesz városa és a hasonló nevű kormányzóság területén folynak. Az északi Qarara zászlóalj bekerítésben van, a nyugati, a keleti és a déli zászloaljak jelentős része felmorzsolódott. A harcok fő célja itt a Hamász vezetőinek az elfogása illetve likvidálása továbbá az életben maradt túszok kiszabadítása.

3. A már meghódított északi kormányzóságok és a han juneszi ék közé szorulva a központi kormányzóság három zászlóalja (Magjazi, Bureji, Nuseirati) egyre nagyobb nyomás alá kerül. 

4. Rafah környékén az onnan északra vezényelt erőkön kívül még többé kevésbé érintetlenek a Khalid ibn el-Walid és a Shabuara zászlóaljak, továbbá a kisebb terrorszervezetek alakulatai. Hozzávetőlegesen 12 zászlóaljnyi erő, a fele annak amivel Gáza a háborút elkezdte. 

5. Amit a közeljövőben valószínűleg látni fogunk az egy északnyugati irányú ék ami a gázai-egyiptomi határral párhuzamosan, a Földközi tenger felé haladva elvágja Gázát a Sínai félszigettől.”

Nyitókép: Anadolu via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
0123456789-2
2024. január 15. 16:40
Az araboknak a "privátbankár" szerint fogalmuk sincs hol vannak a túszok.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. január 15. 04:37
Gáza: egy népirtás anatómiája
powerage
2024. január 14. 18:57
"Amit a közeljövőben valószínűleg látni fogunk" A közeljövőben azt fogjuk látni, hogy Izrael a világ szemében elég vállalhatatlan népséggé válik. Gazdaságilag valószínűleg szívóra áll, mivel nem volt olcsó ez a gázai móka és még nincs vége, a hajózási akadályok továbbra is fennállnak. Az IDF-ről kiderült, hogy messze nem akkora spílerek, mint a mesékben, ráadásul most a jobb csapataik elég szép veszteségeket szenvedtek. Ott van egy rakás palesztin, amikkel továbbra is kezdeni kell valamit és akiket ha megpróbálnak Európába áttolni, lehet, hogy spontán lángra kap pár zsinagóga. Nem is szólva egy nagy rakás izraeli zsidóról, akiknek szintén el kellett hagynia a lakhelyét. Spielbergnek villámgyorsan le kell forgatnia a Schindler 2-t a negyven lefejezett csecsemőről, mert a holokauszt-sztori sem lesz elég ahhoz, hogy ezt a vérengzést szalonképessé tegye.
Mandiner444hu
2024. január 14. 17:51
Gázában győztök de a holokauszt előny végleg szétfoszlott
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!