Trump kiakadt: nem csak azért szerepelt a Reszkessetek, betörőkben, mert bevásárolta magát!

2023. december 28. 11:22

A film második részében egy tíz másodperces jelenetet kapott a volt elnök; a rendezőnek, bár nem örült neki, jó oka volt rá, hogy ne vágja ki belőle.

2023. december 28. 11:22
Trump a filmben

Donald Trump üzletemberként számos helyen megforgatta a pénzét; az egyik ilyen befektetése volt a New York-i Hotel Plaza a híres Central Park sarkán. Egy egyszerű szoba a luxusszállóban most 300 ezer forintnak megfelelő dollárt kóstál egy éjszakára, így valószínűleg mindenki nagyon jól járt azzal, hogy itt forgatták a Reszkessetek, betörők! (Home Alone) második részét.

A legenda szerint Donald Trump is azért tűnhetett fel egy tíz másodperces jelenet erejéig a filmben, mert kikövetelte magának ezt a bérleti díj mellett.

A Business Insidernek adott korábbi interjúban a rendező, Chris Columbus megerősítette ezt az állítást, hozzátéve,

kénytelenek voltak kibérelni a hotelt, mert nem tudták stúdióban megépíteni annak híres előcsarnokát; Trump pedig ragaszkodott hozzá, hogy egy rövid jelenet erejéig szerepelhessen a filmben.

A kis adok-kapok, ami ezt követte, igen jellemző (Trump kapcsán, miután elnök lett „hirtelen” nagyon sokan jöttek rá, hogy nem szerették, és csak kényszerből működtek vele együtt már üzletemberként is): a rendező az interjúban fanyalgott egy sort azon, hogy Trump „belerondított a filmbe” (érdekes, hogy ez az egy jelenet zavarta utólag, miközben az egész mozi bő fele lényegében a Plaza Hotel reklámja). Ugyanakkor kénytelen volt elismerni, hogy amikor először vetítették a filmet,

„Az emberek ujjongtak, amikor Trump megjelent a képernyőn”,

ezért Columbus végül azt az utasítást adta, hogy hagyják benne a filmben. „Ez a közönség pillanata” – tette hozzá, mintha egyébként nem a megállapodást teljesítette volna, hanem kegyet gyakorolt volna a későbbi elnökkel. Hozzátehetjük, később természetesen sokan követelték az elnökkel készült jelenet kivágását a filmből.

Kapcsolódó vélemény

Szántai János

Főtér.ro

Idézőjel

Készítsük el a Reszkessetek, fehér köcsögök! című monumentális történelmi propagandafilmünket.

Amire természetesen Trump is harapott (szintén eljátszva, hogy Columbus kivehette volna a filmből, ha akarja, de az ő nagyszerűsége miatt nem tette); a thetruthsocial nevű saját közösség oldalán a volt elnök megosztotta saját verzióját a történtekről, azzal a kiegészítéssel, hogy

a rendező  és stábja nagyon kitartóan ostromolta, hogy a Hotel Plazában forgathassanak, és miután belement, „a többi már történelem”.

A cameo nagy sikert aratott, ahogy a film is, erre most 30 évvel később a rendező („Columbus? Tényleg így hívják?”) előjön azzal, hogy ő csak beerőszakolta magát a filmbe, de „semmi sem állhatna távolabb a valóságtól”; ellenkezőleg, a cameo segítette elő a film sikerét, és ha annyira erőszakoltnak érezték volna a jelenlétét, miért is tartották benne a filmben még 30 évig? – teszi fel a kérdést Trump, aki egyből válasszal is szolgál:

mert nagyszerű voltam és vagyok a filmben – hát ezért!”

Columbus pedig „csak egy újabb Hollywood-i arc a múltból”, aki saját javára akarja fordítani Trump ismertségét.

***

Nyitóképen: a híres jelenet, amikor Trump útba igazítja Kevint

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2023. december 28. 16:14 Szerkesztve
"KÉNYTELENEK VOLTAK KIBÉRELNI A HOTELT, MERT NEM TUDTÁK STÚDIÓBAN MEGÉPÍTENI ANNAK HÍRES ELŐCSARNOKÁT; TRUMP PEDIG RAGASZKODOTT HOZZÁ, HOGY EGY RÖVID JELENET EREJÉIG SZEREPELHESSEN A FILMBEN.' És? Hova szarjak? Éljen Donald Trump!
békalepcse2.0
2023. december 28. 12:21
Hú de nagy troll! Remélem a poltikában csillogtatja kepességeit Doktr Miniszterelnökkel karölrve, az internácik rángó idegsokkja közepette.
Mátyás01
2023. december 28. 12:16
Trump a Zoolander-ben is szerepelt, ami egyébként sokkal jobb humorfilm, mint ez a szar, onnan még nem akarták kivágni?
elfújta az ellenszél
2023. december 28. 12:11
A szokásos cancel cult sztorin túl annyiban érdekes a dolog, hogy Trump alig változott az egykori önmagához képest, a főszereplő kiscsávó pedig eltozult emberroncsként jött ki a filmes kalandból. Ő lehet a baller progresszív amerikai művészvilág reklámarca. https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/jul/18/macauley-culkin-no-i-was-not-pounding-six-grand-of-heroin-a-month
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!