Tombol az idegtől az ukrán parancsnok: használhatatlannak nevezte a franciáktól kapott eszközöket

2023. december 14. 21:06

Az 56. ukrán gépesített dandár parancsnoka elmondta az önjáró tarackokról, ha kiviszi őket a nyílt terepre, pár perc múlva célpont lesz belőlük.

2023. december 14. 21:06
Military mobility on the road to Avdiivka and its villages

Hosszan panaszkodott a franciáktól kapott Caesar önjáró tarackokra az 56. ukrán gépesített dandár parancsnoka, aki elárulta azt is, hogy míg az oroszok brutális fölényben kezdenek lenni, náluk egyre nagyobb a lőszerhiány. A Le Monde interjújában az ukrán katona arról beszélt, a Caesarok használhatatlanok a védekezésre. A dandár egy 18 kilométeres szakaszt véd Bahmutnál, ám ez egyre nehezebb számukra. 

A katona elmondta, az oroszok folyamatosan rohamozzák az ukrán pozíciókat, napokon át akár, hullámokban. Az emberei kimerültek, kevés ember van a rotációra, eközben az oroszok új tüzérdandárral és öt hadosztállyal erősödtek a nyár óta. 

Úgy fogalmazott, volt olyan nap, mikor ötezerszer nyitottak tüzet az oroszok ukrán pozíciókra. A parancsnok ezt követően bírálta a franciáktól kapott Caesar önjáró lövegeket is, amelyek bár szerinte képesek nagy pontossággal tüzelni, ám csak ritkán bevethetőek az eszközök. Ezt azzal indokolta, hogy tarack pont a Lancet drónok hatótávoláságában van, ráadásul könnyen sebezhető nagy mérete miatt és egy pillanat alatt ki tudják iktatni őket az oroszok. 

Nincs időm evakuálni a veszélyzónából”

– tette hozzá. 

Párizs eddig 30 Caesart adományozott Ukrajnának, abból legalább kettő megsemmisült, kettő pedig megsérült. 

Nyitókép: Andre Luis Alves / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. december 19. 14:11
Halálcsillag nem kéne ?
letsgobrandon-2
2023. december 19. 14:09
nyaff
Osztap_Bender
2023. december 19. 13:34
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>trash5<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< No ezeket csak add elő a kárpátaljai magyaroknak, mondjuk Beregszász vagy Munkács főterén. Ott tapossák ki a beledet helyben az ottani magyarok.. Itthon is próbálkozhatsz persze, mondjuk a Deák téri a templomnál, ugyanaz az eredmény várható. A hozzád hasonló seggfejeket a régi sztálini módszerrel zömíteni kellene és exportálni az ukrán bohócnak. Napok alatt hősi halott "önkénteseket" csinálna belőletek. (Vagy szitává lőtt katonaszökevényeket.) Tudod, ha velünk együtt katonáskodsz, egyik reggel testvéreddé fogadhattad volna a szódás mindennap elvert szegény munkatársát.
2023. december 16. 07:43 Szerkesztve
Hazudik a propagandista. Ma is. Az eredeti francia cikk valójában arról szól hogy kevés a lőszer. Főleg a régi szovjet fegyverekbe való. Ezért dühös az ukrán katona, aki amúgy honvédő háborút folytat orbán gazdája, a haborús bűnös putyin ellen. A nyugatiakba való lőszer is kevés, de az nem annyira. A caesar ezen a fronton nehezen használható, mert a feltűnő antennáját nem lehet távolabbra vinni, mozgásban meg lassan lesz tűzkész. Az amerikai vontatott lövegek jók. Szovjet lőszer meg a mocskos tolvaj geci miatt kevés, aki vétózza az ukránoknak szánt pénzt. Meg a görény fajtatoknak köszönhető, mert ti teszitek lehetővé hogy o1g ámokot fusson Európában az orosz diktátor szolgalatában. És persze mind a 40 előttem szóló beszopta a propagandat most is. 40ből 40. Ekkora gyökerek vagytok, nyomorékok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!