Miközben a nyugati lapok vészjósló elemzéseket írnak, Rácz András továbbra is optimista: „Ezt a háborút nem nyerhetik meg az oroszok” (videó)

2023. december 17. 15:47

Az Oroszország-szakértő szerint ha a Nyugat támogatása kitart Ukrajna mögött, akkor legalább még két évig tartani fog a háború.

2023. december 17. 15:47
null

Nincs olyan forgatókönyv, amely alapján azt mondhatnánk, hogy ezt a háborút az oroszok meg tudnák nyerni” – jelentette ki Rácz András Oroszország-szakértő abban a You Tube-ra nemrég felkerült videóban, amelyben Orosz Anna momentumos országgyűlési képviselővel és Naszádos Zsófiával beszélget. 

Minez azért is érdekes, mert ahogy arról lapunk is beszámolt, az elmúlt időszakban számos nyugati lap arról írt, hogy az ukránok rosszul állnak, és egyre nehezebb a helyzetük. Rácz András szerint az, hogy Ukrajna meddig tart ki, két változóból áll: az egyik az orosz belpolitikai kérdésekkel függ össze, a másik pedig a Nyugat támogatásával. Ez egybecseng azzal, amit Resperger István ezredes nyilatkozott nemrég az ATV-ben.  Emellett azonban úgy tűnik, az egyszerű katonák morálja is kezd megingani: néhány tengerészgyalogos már „öngyilkos támadásokról” panaszkodott a New York Timesnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Rácz András úgy véli, ha a Nyugat támogatása kitart Ukrajna mögött, akkor legalább még két évig fog tartani a háború, mivel  sem az ukránok, sem az oroszok nem fogják feladni.  Az Oroszország-szakértő kiemelte: 

ha az amerikai katonai támogatás teljesen leállna, akkor Ukrajna lehet, hogy hónapokon, de az is lehet, hogy heteken belül veszítene. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Rácz szólt arról is, hogy „a magyar nyilvánosságban vannak olyan emberek, akik hetente megjövendölik Ukrajnában az armageddont, és aztán amikor tényleg probléma van, akkor meg begyűjtik a krediteket, hogy megmondtuk”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mindezek után azonban Rácz hozzátette: jelenleg nincs olyan forgatókönyv, amely alapján azt mondhatnánk, hogy ezt a háborút az oroszok meg tudnák nyerni. Szerinte a legjobb, amit el tudnak érni Putyinék, az a frontvonal stabilizálása. (Közben Sándor Fegyir szerint az ukránok már nyertek is.)

Ezt is ajánljuk a témában

Egyik fél sem elég erős ahhoz, hogy nagyléptékű támadó műveletet csináljon, csak ahhoz, hogy hatékonyan védekezzen” – értékelte az őszi fejleményeket.

Ezt is ajánljuk a témában

Rácz András végül azt elismerte, hogy a magyar társadalom kitett magáért az ukránok megsegítésében. Mint mondta, ezt az ukránok is pontosan értik, és értékelik. 

A beszélgetést az alábbiakban tekinthetik meg:

***

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amentet
2023. december 19. 21:55
Ennyi köcsög Putyin szopó férget hogy a picsaba sodort össze a Szél, majd ha buzi Putyin az ajtókon kopogtat egy tankkal akkor is ilyen nagy pofátok legyen
Tiberius1
2023. december 18. 20:06
Hát Rácz úr oráculum szerint eddig minden úgy történt,ahogy nem jósolta. Valami nincs rendben a csontok dobálásánál,vagy a varázsgömb ment tönkre.Szólni kéne valakinek,hogy nézzen már utánna a problémának.
molnarat
2023. december 18. 14:46
Rácz András nem szakértő, hanem drukker.
mai nap
2023. december 18. 10:27
“ … a magyar társadalom kitett magáért az ukránok megsegítésében. Mint mondta, ezt az ukránok is pontosan értik, és értékelik. “ Legföljebb azok közül néhányan, akik itt vannak menekültként. Merthogy az ukrán kormányzat tojik rá, az pontosan látható a viselkedésükből. Zelenszkijnek is csak a háború folytatásán jár az esze, ezért erőszakoskodót Orbánnal 😡.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!