Két új atomtengeralattjárót állított hadrendbe Oroszország

2023. december 11. 17:58

A zászlófelvonási ünnepségen Vlagyimir Putyin is részt vett.

2023. december 11. 17:58

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével tartották meg szerdán a szeverodvinszki Szevmas üzemben a Krasznojarszk és az Imperator Alekszandr III. nukleáris meghajtású tengeralattjárók zászlófelvonási ünnepségét. 

A szertartás a hadrendbe vételüket jelezte.

A Krasznojarszk a második a Jaszeny-M projekt többcélú atom-tengeralattjárói közül, a nukleáris meghajtású tengeralattjárók negyedik generációjához tartozik. Az Imperator Alekszandr III. nukleáris meghajtású tengeralattjáró cirkáló a Borej-A projekt harmadik sorozathajója, szintén a nukleáris meghajtású hajók negyedik generációjához tartozik.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció / DVIDS / AFP

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 12. 14:49
Mosógépekből kimachinált chipekkel persze, ahogy a hülye angolok, angol hülyék írták....
kokrowatz-0
2023. december 11. 18:55
biztosan sokat dobna a presztizsen, ha lenne működő repülőgép-hordozójuk is.
Lami66
2023. december 11. 18:39
Nem kellene minden szart átlődözni az oroszokhoz, mert összeszedik és ilyeneket legóznak össze belőle. Én a magam részéről boldog vagyok, hogy a szankciók működnek. Ha nem lennének szankciók, akkor oroszok tömegei lazulnának valami üdülőhelyen. Most szankciózott kínjukban ilyenekkel kénytelenek elütni az időt, atomtemgeralattjárót tákolnak. Kettesével.
békalepcse2.0
2023. december 11. 18:39
Ezek a mosogépek simán elmossák amcsiland jelentős részét, ha beinsítják a cunami bombát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!