Végrehajtotta tesztrepülését Oroszország legújabb szuperrepülője

2023. november 01. 16:21

Az orosz miniszterelnök-helyettes szerint az ilyen repülőgépek létrehozása biztosítja Oroszország technológiai szuverenitását.

2023. november 01. 16:21

Végrehajtotta szűzrepülését az Il-96-400M széles törzsű, modernizált, hosszú távolságokra készült repülőgép prototípusa – közölte szerdán Gyenisz Manturov orosz miniszterelnök-helyettes, ipari és kereskedelmi miniszter.

A korszerűsített IL-96-400M első és sikeres repülése a hazai tervezőirodák és repülőgépgyárak legmagasabb szintű kompetenciájának bizonyítéka” 

– mondta Manturov az orosz kormány sajtószolgálatának közleménye szerint. A tárcavezető szerint a modernizált repülőgép megőrizte az IL-96-300-as nagy teljesítményét. és új üzemeltetési és szállítási képességeket is kapott. A továbbfejlesztett jármű törzsét 9,35 méterrel meghosszabbították, a gép nagyobb teljesítményű PSZ-Z90A1 típusú hajtóműveket kapott, és így akár 370 utas befogadására is alkalmas. 

Az Il-96-400M program elnöki döntés alapján indult

A maximális repülési távolsága 8100 kilométer. „Az orosz alkatrészekből készült új, korszerű kormányzási, navigációs és rádiókommunikációs berendezéseknek köszönhetően javul a repülésbiztonság és a megbízhatóság, a repülőgép aerodinamikai elrendezésében, szerkezetében rendszerei pedig olyan megoldásokat alkalmaztak, amelyek biztosítják az üzemeltetés hatékonyságát” – hangsúlyozta Manturov. Szergej Csemezov, a fejlett technológiájú ipari termékek gyártását és exportját támogató Rosztyeh állami vállalat vezérigazgatója közölte, hogy az Il-96-400M program elnöki döntés alapján indult. A repülőgép légi teher- és utasszállításra egyaránt alkalmas. Csemezov szerint az ilyen repülőgépek létrehozása biztosítja Oroszország technológiai szuverenitását.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse2.0
2023. november 03. 09:16
Az oroszok által gyártott sárkány nagyságrendileg jobbak a fejlettnyugatiaknál. Ez a sokkal fejlettebb anyagtudományuk hozadéka. Az összes többi elektronika pedig legfeljebb nagyobb de nem rosszább. Amiben fejleszteniük kellett, az a hajtóművek zajszintje és fogyasztása. Gondolom ezt meg is oldották.
billysparks
2023. november 02. 09:20
Repülő mosógép. Ilyet az amerikaiak nem tudnak.
Mocca08
2023. november 01. 19:02
jó-jó, de mi lesz a 12. szankciós csomagban a kötőtűkkel és a WC-papírral? Egy repülőgép még csak-csak, de azokat aztán már biztos nem tudják legyártani!
kokrowatz-0
2023. november 01. 18:57
lehet mosógépezni ide-oda - de az tény, hogy az orosz ipar olyan szintű processzorokat sem képes előállítani, amelyek a mosógépekbe kellenek. sőt, semmilyet. az jelenlegi orosznak mondott chipeket orosz szakemberek "tervezték" meg- arm magokból, és tajvani bérgyártással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!