Külföldi ügynöknek minősítették Oroszországban a The Moscow Timest

2023. november 17. 21:04

Minden publikációjukban, így a közösségi portálokon is kötelező jelleggel fel kell tüntetniük a külföldi ügynök minősítést.

2023. november 17. 21:04
PUTYIN, Vlagyimir

Külföldi ügynöknek minősítettek az orosz hatóságok pénteken egy angol nyelvű kiadványt, a The Moscow Times című lapot, valamint a civil társadalom több képviselőjét.

A The Moscow Times angol és orosz nyelvű internetes kiadvány megjelent az orosz igazságügyi minisztérium péntekenként aktualizált listáján. A tárca a honlapján azzal vádolta meg a The Moscow Timest, hogy

pontatlan információkat közölt az állami hatóságok döntéseiről és politikájáról” és „negatív képet festett a hatóságokról”.

A The Moscow Times alkalmazottjainak többsége Oroszország Ukrajna elleni támadása idején elhagyta az országot. A „külföldi ügynök” minősítéssel sújtott szervezetek szigorú adminisztratív kényszerintézkedésekkel kénytelenek szembenézni. 

Minden publikációjukban, így a közösségi portálokon is kötelező jelleggel fel kell tüntetniük a külföldi ügynök minősítést.

Pénteken egy színésznő, egy aktivista és két újságíró is felkerült az orosz belügyminisztérium külföldi ügynököket tartalmazó listájára.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Pool/Szputynik/Kreml/Pavel Bednyakov

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 19. 17:29
Undorító rezsim.
goldie-2
2023. november 19. 11:26
Nálunk a présembert kellene külföldi ügynöknek minősíteni és kiutasítani.
lajajakab11
2023. november 18. 19:04
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
Ad majorem Dei gloriam
2023. november 18. 09:06
Ide illő orosz mém: Оooo либераху порвало.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!