Finnország lezárja a határait, ennek az oroszok biztos nem fognak örülni!

2023. november 17. 08:05

Váratlan és kemény lépést tett a finn kormány az egyre növekvő migrációs nyomás miatt.

2023. november 17. 08:05
null

A finn miniszterelnök, Petteri Orpo bejelentette, hogy Finnország lezár négy határátkelő szakaszt az orosz határon, annak érdekében, hogy megfékezze az orosz területről érkező, és döntő többségében a harmadik világból származó menedékkérők egyre növekvő áradatát – írta meg az Infostart.

A lezárás érinteni fogja majd az ország délkeleti részén található legforgalmasabb határátkelőket: Vaalimaa-t, Nuijamaa-t, Imatra-t és Niirala-t. 

A rendelkezés péntek éjjel lép majd hatályba.

A több mint 1340 kilométer hosszú finn-orosz határon jelenleg összesen kilenc átkelő szakasz található. Menedékkérők szombattól csak a két északi határátkelőn nyújthatják majd be a dokumentumaikat.

A finn belügyminiszter keddén arról beszélt, hogy 

jelentősen megnőtt a harmadik világból érkező menedékkérők száma Oroszország irányából.

A miniszter kritizálta az orosz határőrséget, amiért túlságosan engedékeny azokkal a papírokkal nem rendelkező menekültekkel szemben, akik Finnországba tartanak.

Kicsinyes bosszú?

Sauli Niinistö finn elnök szerint az a lehetőség is fennáll, hogy Oroszország bosszút akar állni Finnországon, amiért az védelmi együttműködést folytat az Egyesült Államokkal. A kormányfő hozzátette, hogy ha a menedékkérők problémája a többi átkelőknél is megjelenik, akkor további intézkedéseket fognak hozni.

A finn határőrség adatai szerint naponta érezhető hogy megnőtt azoknak az iraki, jemeni, szomáliai és szíriai menedékkérőknek a száma, akik Oroszországból érkeznek.

Felkészültünk különféle rosszindulatú lépésekre Oroszország részéről, így ez a mostani helyzet nem meglepetés 

– tette hozzá a finn kormányfő a bejelentésekor. 

***

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto via Getty Images

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. november 17. 17:06
S hány svédhatárszakaszt zárnak le? Mert az emlitett migráncsok onnan érkezneik! A finnek annyira elhülyültek a "kiáló, mintaszerű! oktatásuk miatt, hogy a keletet is összetévesztik a nyugattal, vagy gátlástalanul hazudnak!
Csigorin
2023. november 17. 14:38
Nem az orosz hatarorok feladata eldonteni hogy joguk van e belepni Finnorszagba, ok azt ellenorzik hogy legalisan kilephetnek e Oroszorszagbol. Marpedig onnan nemhogy utlevel nelkul de meg ervenyes vizum nelkul se lehet kilepni. A tobbi meg a finn kollegak dolga. Forditsak vissza. Viszont onnantol meg az oroszok nem engedik be oket, mivel belepni meg mar nincs joguk ))
Mátyás01
2023. november 17. 13:20
Tehát ha Oroszországon keresztül jönnek az rossz, ha a balkáni útvonalon vagy a földközi tengeren át, az jó.
patópál
2023. november 17. 12:13
Ha a tömeges illegális bevándorlás a ruszkik műve az EU destabilizálására, akkor miért is asszisztál hozzá az EU migrációs paktummal és betelepítési kvótákkal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!