Hiába a szankciók, az oroszok képesek a csúcsfegyver legyártására

2023. október 21. 10:54

A hírszerzés négy pontban foglalta össze meglátásait az orosz Kinzsal ballisztikus rakéták gyártásával és telepítésével kapcsolatban.

2023. október 21. 10:54

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma közzétette X-en az orosz-ukrán háborúval foglalkozó napi jelentését. Ezúttal az orosz Kinzsal ballisztikus rakéták gyártásával és telepítésével foglalkoztak.

A hírszerzés négy pontban foglalta össze meglátásait az orosz Kinzsal ballisztikus rakéták gyártásával és telepítésével kapcsolatban: 

2023. október 18-án Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy a Fekete-tenger keleti medencéje fölött Mig-31 elfogó vadászgépek fognak járőrözni, melyeket Kh-47M2 Kinzsal levegőből indítható ballisztikus rakétákkal fognak felszerelni.

Putyin döntését a Földközi-tenger keleti részén megjelent amerikai hadihajók által jelentett fenyegetéssel igazolta. Moszkva valószínűleg ezeket a hajókat akarja sakkban tartani az elméletileg 2 ezer kilométeres hatótávolságú fegyverrel. A lépés illeszkedik a belföldre irányuló orosz propagandakampánnyal, melynek értelmében az Egyesült Államok az agresszor, akitől Oroszországnak meg kell védenie saját területeit.

Azzal, hogy kifejezetten kiemelte a Kinzsal-t, Putyin valószínűleg azt akarta üzenni a Nyugatnak, hogy 

Oroszország a jelenleg is zajló orosz-ukrán háborútól, valamint a nyugati szankcióktól függetlenül továbbra is képes modern fegyverek gyártására.

A Kinzsal továbbra is »tesztüzemben« működik, Ukrajnában nyújtott teljesítménye pedig megkérdőjelezhető. Papíron a rendszer rendkívül hatékonynak számít: hiperszonikus sebességgel képes repülni és elméletileg a légvédelmet is ki tudja kerülni, a gyakorlatban ugyanakkor valószínűleg számos fejlesztést kell még eszközölni a fegyveren annak érdekében, hogy ezeket a mutatókat ne csak papíron tudja hozni.

Nyitókép:  Russian Defence Ministry / AFP

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 22. 10:03
Az oroszok jó úton haladnak egykori szovjet nyomorúság felé…megérdemlik.
lajajakab11
2023. október 22. 09:38
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT dupla golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!! JELENTKEZŐK(alul):
B_kanya
2023. október 21. 17:25
"corsairB_kanya 2023. október 21. 15:01 Ezek nagysága és a rakéta sebessége határozza meg a minimális fordulási sugarat." És a nagyobb sebességű támadó rakétának kisebb gyorsulással (" kevesebb G") járó vektrováltoztatást kell végeznie, míg az elfogórakétáknak nagyobbat. Ráadásul 3-4-5 tonnás, "ramjet" (az a torlósogárhajtómű egy speciális, 5+ Mach sebességre tervezett változata) rakétának jóval nagyobb a "deltavé", mint 0,2-1,5 tonnás légvédelmi rakétáknak, amik a US Navy teknőit védik. Magyarán igen ramaty lesz az elfogási arány - 20, de talán 10% alatti is.
B_kanya
2023. október 21. 17:15
"orbanegygeci-0 2023. október 21. 14:51 Jo mosogepeket lophatnak az ukranoktol, melyekben jo chip van!" Aki meg a chipeket gyártja, az a sokkal jobbakból is csak az 50%-ban hadrafogható F-35-öst tudja... :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!