Vastaps az ukrán nácinak

2023. szeptember 26. 13:08

Kanadában ma két emlékműve áll a Galíciai SS hadosztálynak, és Kanada a II. világháború után ezeket a náci ukránokat örömmel befogadta.

2023. szeptember 26. 13:08
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„A Jóisten a legnagyobb rendező, az Ő színháza felülmúlhatatlan, legyen szó akár tragédiáról, akár komédiáról, akár tragikomédiáról.

Most éppen az utóbbiból láthattunk egy felejthetetlen előadást.

Ezt is ajánljuk a témában

Dagad a botrány – már Trudeau is magyarázkodik a náci kollaboráns ünneplése miatt

Sorra kapja azóta a kritikát a kanadai kormány.

Történt, hogy Volodimir Zelenszkij kiment Kanadába, hogy szokásos kijelentő és felszólító mondataival közölje, milyen további támogatásokat követel magának. Kiment ez a rossz ripacs Kanadába, ahol a kanadai szövetségi parlament két házának együttes ülésén mondott beszédet. Jelen volt a kanadai miniszterelnök, a szivárványszínű és a kismackós zoknik nagy kedvelője, a túl sok észtől nem bántott zsúrfiú, Trudeau, s persze a kanadai házelnök, bizonyos Rota úr. No és persze sok-sok meghívott díszvendég

S akkor elérkezett a nagy pillanat, az önmagán túlmutató jelentőségű, szimbolikus nagyjelenet, amikor is nevezett Rota házelnök úr név szerint köszöntötte Jaroszlav Hunka »urat«, bemutatta, mint ukrán–kanadai egykori tisztet, az »oroszok ellen harcoló hőst«. S ezekre a manapság minden fogalmatlan hülyének és idealista fantasztának oly’ kedves hívószavakra felállt az egész kanadai parlament, felállt Trudeau, felállt Zelenszkij, s mindenki vastapssal, ovációval, meghatottan, könnyekkel küszködve köszöntötte Hunka »urat«, aki szemmel láthatóan maga is a pillanat hatása alá került, s 98 éves korát meghazudtolva, könnyes szemekkel csapott többször is ököllel a levegőbe, jelezve, érti az idők szavát, meg hogy persze »Slava Ukraini«, s öregember nem vén ember, a kiskésit neki.

És most ott hagyjuk egy kis időre az állva tapsoló hülyéket, szünetet tartunk két felvonás között, és vetünk egy pillantást arra, ki is ez az »oroszok ellen harcoló hős«, ez a 98 éves »veterán«, ez az »egykori tiszt«, ez a Jaroszlav Hunka.”

Nyitókép: YouTube

 

Karácsonyi előfizetési akció
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik