Putyin egy „történelmi” esemény évfordulóján mondott beszédet

2023. szeptember 30. 10:32

Az orosz elnök beszédében megköszönte az orosz nép „egységét és hazaszeretetét”.

2023. szeptember 30. 10:32
PUTYIN, Vlagyimir

Oroszország egy évvel ezelőtt, 2022. szeptember 30-án nyilvánított sajátjának négy kelet-ukrajnai régiót (Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja) azt követően, hogy „népszavazásokat” tartottak ezeknek a területeknek azon részein, amelyeket az orosz hadsereg ellenőriz – írta Hírek.sk portál. Ám ezt a döntést a nemzetközi közösség nem ismerte el, a nemzetközi jog szerint e régiók továbbra is Ukrajna részének számítanak!

Új állami ünnep

Az orosz elnököt ez viszont cseppet sem hatja meg, ugyanis a napokban egy olyan törvényt is aláírt, amelyben állami ünnepnappá nyilvánították szeptember 30-át. Vlagyimir Putyin korábban azt is megígérte, hogy ebből az alkalomból beszédet intéz az orosz néphez.

Putyin szerint történelmi eseményre került sor
Putyin beszédében megköszönte az orosz nép „egységét és hazaszeretetét”. Azt üzente nekik, hogy „a Donbászban és Novorosszijában élő honfitársaik védelmében küzdenek, egyben magáért Oroszországért, a szuverenitásért, a spirituális értékekért, az egységért és a győzelemért is harcolnak”.

Putyin szerint „történelmi” eseményre került sor egy évvel ezelőtt, mivel e régiók „több millió lakosa úgy döntött, hogy csatlakozik Oroszországhoz”. Megjegyezte azt is, hogy a kijevi kormányzat 2014 óta megfélemlítette e régiók lakosait, és meg akarta őket fosztani a jogaiktól,

de semmi és senki sem tudja megtörni milliók akaratát, az igazságba vetett hitüket, és a történelmi igazságot” 

– fogalmazott az orosz elnök.

Elmondta azt is, hogy szerinte a csatlakozás után gazdasági-társadalmi szempontból fejleszteni kell ezeket a területeket. Mint mondta, most egész Oroszország ezeket a régiókat támogatja, és ezáltal „egy közös jövőt” hoznak létre.

Nyitókép: Artyom Geodakjan

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. szeptember 30. 14:38
Az ifjabb Bush rosszabb beszédeket mondott. Bidenröl nem is beszélve. Csoda, hogy a mögötte állók arca sem rebbent olyankor. Sokat edzhettek elötte.
Kovács Ubul
2023. szeptember 30. 12:53
A kágébés megteremtette a virtuális imperializmust. Nem foglalta el - de az akkor is az övé, oszt kész.
Jajdejónekünk
2023. szeptember 30. 11:29
És mindezt a Orbán tette számára lehetővé! Minden új négyzetméter az új Oroszországban a magyar támogatásnak köszönhető, akár politikai, anyagi vagy katonai támogatásról legyen szó. 1. Politikai: Orbán biztatta föl Putyint az ukrajnai kalandra, emellett Orbán (és kicsit Szijjártó) hathatósan blokkolt minden olyan dolgot, ami az oroszokat hátráltatott volna a világszínpadon. Gondoljunk itt a politikai megítélésre, elítélő nyilatkozatokra, szövetségesekre, de leginkább a politikai elszigetelésre. 2. Anyagi támogatás: fölösleges is cifrázni: Magyarország finanszírozta az egész háborút azáltal, hogy továbbra is energiahordozókat vásárolt Oroszországtól. Na meg hogy a szankciókat nem szavazta meg. AZ EGÉSZ HÁBORÚT! 3. Katonailag: mint tudjuk, Magyarország nem engedte, hogy az Ukrajnával közös 20 cm-es határán fegyverek menjenek az oroszok ellen, ezzel Magyarország meghatározó katonai segítséget nyújtott az oroszoknak! Nem nyújtom tovább: Putyin mindent Orbánnak köszönhet.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 30. 11:10
Azért öröm látni, hogy erodálja Putyin az eurolibsiket, bár az európaiaknak ezt inkább az USA-nak kellene megköszönnie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!